Alimente daunatoare pentru dantura

Iti doresti dinti albi si stralucitori, gingii sanatoase si o respiratie proaspata intreaga zi? Pe langa regulile de igiena dentara pe care trebuie sa le respecti, afla ca exista anumite alimente care iti pot afecta sanatatea dintilor. Ele favorizeaza depunerile de tartru, ataca smaltul dintilor sau cauzeaza carii.

Limiteaza sau renunta la consumul de:

Dulciuri. Cauzeaza carii, mai ales daca nu ne spalam pe dinti dupa ce le consumam. Sunt periculoase pentru sanatatea orala a celor mici, a caror dantura poate fi afectata foarte usor. Smaltul este atacat, iar unele substante colorante din dulciuri pot pata dintii.

Bauturi carbogazoase. Ataca smaltul dintilor si il fac sa devina mai poros, ceea ce duce la aderarea mai puternica a placii bacteriene. In timp, consumul regulat de bauturi carbogazoase poate duce la depuneri de tartru sau carii.

Produse de patiserie. Iti vine greu sa crezi? E simplu sa iti iei un covrig sau o placinta in drum spre munca. Dar stiai ca produsele de patiserie au un continut bogat de zahar si amidon care creeaza un mediu acid in cavitatea bucala? Asta inseamna ca favorizeaza dezvoltarea bacteriilor si cauzeaza respiratia urat mirositoare.

Bauturi care pateaza dintii. Vinul rosu, cafeaua, ceaiurile colorate consumate in exces pot pata dintii. Asigura-te ca te speli pe dinti sau te clatesti cu apa de gura dupa ce le consumi. Baute in mod regulat, cauzeaza pete care nu pot fi indepartate decat prin mersul la dentist.

Fumat. Nu e un secret pentru nimeni ca fumatul distruge dantura. Cauzeaza carii, depunerea de tartru, ingalbenirea dintilor si inflamarea sau sangerarea gingiilor. In plus, favorizeaza respiratia urat mirositoare si incetineste procesul de vindecare a eventualelor probleme stomatologice ca parodontoza.

Venim in ajutorul tau cu produse naturale pentru o sanatate orala de invidiat

Pasta de dinti gel cu Aloe Vera BIO Kräuter® actioneaza ca un abraziv natural, curata eficient spatiile intradentare si ofera o senzatie indelungata de prospetime intregii guri. NU contine fluor. Produs VEGAN.

Pasta de dinti pentru fortificare si protectie, cu extract de musetel BIO Kräuter® intareste smaltul dintilor, combate depunerea tartrului si ingrijeste gingia. Amelioreaza simptomele parodontozei si NU contine fluor.

Pasta de dinti Junior Kräuter® ofera o protectie naturala dintilor copiilor si mentine sanatatea acestora precum si a gingiilor, are o aroma foarte placuta de capsuni organice ce transforma spalatul pe dinti intr-o joaca de copii! Produs VEGAN.

Periuta de dinti din bambus Life Care® cu peri de duritate medie asigura o curatare eficienta a dintilor si este delicata cu gingiile.

Tu cum ai grija de dantura ta?

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *