Cum iti pastrezi greutatea dupa ce ai slabit

Daca ai reusit sa dai jos kilogramele nedorite, acum trebuie sa iti mentii greutatea. Daca faci parte dintre persoanele pentru care dieta nu a fost un chin, atunci inseamna ca ai adoptat un stil de viata sanatos pe care nu iti va fi greu sa il continui. Insa, daca faci parte din cealalta catergorie, vei avea nevoie de cateva trucuri ca sa nu te ingrasi la loc.

Stiai ca doar 1 din 5 persoane isi poate mentine greutatea fara efort dupa ce a urmat o cura de slabire?

Cauzele ingrasatului dupa o cura de slabire

Dupa ce ne vedem suple si incapem in blugii pe care nu visam ca ii vom purta vreodata, suntem mai predispuse la mancatul neglijent. Ne permitem sa gustam din mancarurile interzise in timpul dietei, asa ca dulciurile si carbohidratii isi fac loc din nou in viata noastra.

In cazul dietelor drastice (prin infometare, privarea organismului de nutrienti esentiali sau consumul unui numar mic de calorii), poate aparea efectul yo-yo. Asta inseamna ca te poti ingrasa la fel sau chiar mai mult decat atunci cand ai inceput cura de slabire.

Ce trebuie sa faci? Gandeste-te cat efort ai depus sa obtii silueta pe care ti-o doresti si ajuta-te de urmatoarele trucuri:

dieta trebuie sa fie inceputul unei vieti sanatoase, in care sa adopti o alimentatie variata si echilibrata si sa faci miscare in fiecare zi – un stil de viata activ te ajuta sa te mentii in forma.

  • mananca portii mici de mancare (3 mese principale si 2 gustari pe zi)
  • nu te lasa tentata de dulciurile pline cu zahar, ci opteaza pentru gustari sanatoase ca: deserturile vegane sau raw vegane, nuci, seminte, fructe
  • bea apa: ajuta organismul sa arda caloriile mai repede si te hidrateaza. Invata cum sa faci apa cu fructe, un izvor de hidratare si vitamine.
  • nu manca niciodata pana te simti satula
  • mesteca mancarea incet si rar
  • gateste acasa, nu lua masa in oras
  • consuma alimente bogate in fibre, care grabesc digestia, elimina toxinele de la nivelul intestinului si au usoare efecte laxative. In plus, reduc pofta de mancare si combat balonarea si constipatia.

Vegan Smoothie Meal Balance® iti este mereu la indemana atunci cand ai nevoie de o masa principala sau de o gustare sanatoasa. Il gasesti in trei variante, bogate in nutrienti si cu efecte specifice: energizare, detoxifiere si vitaminizare.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *