Cum devii din nou o prioritate pentru tine

Iti aduci aminte momentele cand te puneai mereu pe primul plan, fara sa fii egoista sau nepasatoare, ci doar faceai ceea ce era mai bun pentru tine? Daca acele momente s-au rarit sau nu mai exista, e timpul sa te pui din nou pe lista de prioritati. Gaseste mai mult timp pentru tine, fa ceea ce iti place si traieste viata din plin. Cum? Afla in continuare:

Ce este calitatea vietii si de ce e importanta

Faptul ca ne gandim la noi insine si facem orice ca sa ne fie bine, ne determina calitatea vietii. Un stil de viata agitat, stresant, in care cuvantul „vreau” este inlocuit de „trebuie”, nu ne aduce niciun beneficiu. Din pacate, timpul este impotriva noastra de cele mai multe ori.

Ce trebuie sa facem e sa valorificam fiecare moment, sa invatam sa traim in prezent si sa ne impartim sarcinile responsabil. Sa ne gasim un hobby, sa petrecem timp alaturi de cei dragi, sa primim si sa daruim fericire. Si cel mai important, sa il inlocuim pe „vreau” cu „fac”. Fac sport, mananc mai sanatos, petrec mai mult timp cu copiii mei, plec in vacante, ies mai des in oras. Astfel iti vei imbunatati calitatea vietii.

Ai nevoie de timp pentru tine

Te imparti intre job, viata de acasa si prieteni? Daca te simti coplesita si stresata, inseamna ca ai nevoie de o pauza. Fa-ti o lista cu lucrurile pe care le faci intr-o saptamana. Decide care sunt importante, inutile si pe care le poti ceda altcuiva. Elibereaza-ti programul si nu te supraincarca singura.

Trezeste-te de dimineata

Tuturor ne plac zilele in care lenevim in pat pana la pranz. Asta nu inseamna ca trebuie sa iti faci un obicei din asta. Daca te trezesti de dimineata, ai mai mult timp pentru tine – bei cafeaua in liniste, citesti, poate faci cateva exercitii fizice. Lasa deoparte TV-ul, emailul, Facebook-ul sau alte lucruri care iti pot strica buna dispozitie.

Petrece serile singura

Nu suna prea tentant? Te inseli. Din cand in cand, avem nevoie de timp numai pentru noi. Rasfata-te cu o baie relaxanta, uita-te la un film, bea un pahar cu vin sau asculta muzica. Uita pentru o seara de cei din jur si destreseaza-te. Iti garantez ca te vei simti minunat.

Renunta la masina

Decat sa ramai blocata in trafic sau sa te lupti sa gasesti un loc de parcare in oras, mai bine folosesti mijloacele de transport in comun. Astfel, vei apuca sa mergi si pe jos, sa stai la aer curat, sa observi orasul, oamenii si natura. In plus, mersul pe jos te ajuta sa te incarci cu energie pozitiva si te mentine sanatoasa.

Imparte responsabilitatile

Nu trebuie sa le faci tu pe toate. Partenerul tau trebuie sa te ajute cu treburile in casa si cu copiii. Le poti delega si copiilor sarcini in casa, ca stransul mesei, spalatul vaselor sau curatenia in camera lor. La locul de munca, deleaga anumite sarcini altor persoane – nu iti incarca programul singura daca nu este necesar.

Daca vrei sa iti imbunatatesti calitatea vietii, e esential sa inveti sa spui NU. Atunci e momentul in care ai preluat controlul asupra timpului tau. Decide ce vrei sa faci si nu accepta toate sarcinile care ti se propun acasa, la locul de munca, chiar si intre prieteni.

Esti pregatita sa devii din nou o prioritate pentru tine?

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *