Elimina toxinele printr-o cura DETOX

Detoxifierea este procesul prin care organismul nostru elimina toxinele acumulate de-a lungul saptamanilor, lunilor sau chiar anilor. Din pacate, din cauza poluarii, dietei nesanatoase bazata pe alimente procesate si a utilizarii produselor de ingrijire pline de substante toxice, sanatatea noastra este pusa in pericol. De aceea, este indicat sa urmezi o cura detox la inceputul fiecarui anotimp.

Stilul de viata modern si acumularea toxinelor in organism

In ziua de azi, trebuie sa fim atenti in primul rand la dieta. Incearca sa renunti la carne sau macar sa ii limitezi consumul deoarece poate fi o sursa de toxine. In cresterea pasarilor, bovinelor si porcinelor se folosesc o multime de antibiotice, agenti de crestere accelerata si toxine care ajung sa se elibereze in corpurile noastre atunci cand le ingeram carnea. La fel, pestele, daca nu este procurat din surse sigure, poate fi o sursa bogata de mercur.

Fructele si legumele nu sunt excluse. Pe piata exista variante crescute cu pesticide si ingrasaminte chimice, asa ca asigura-te ca le speli bine inainte sa le consumi. Pentru a indeparta orice urma de toxine de pe coaja, le poti spala cu bicarbonat de sodiu sau cu otet de mere. Cel mai bine este sa iti procuri mancarea din piete, direct de la producatori locali sau sa alegi produsele ecologice din magazine.

De asemenea, fumatul, consumul de alcool sau de alimente prajite, procesate si semi-preparate afecteaza buna functionare a organismul.

Nu numai alimentatia este problema. Acumulam toxine si prin piele, cel mai mare organ al corpului, care actioneaza ca un burete ce absoarbe toxinele din mediu si le transmite in sange. Poti evita acest lucru foarte usor, alegand cu grija produsele de ingrijire personala si frumusete pe care le aplici direct pe piele.

Renunta la deodorantul sau antiperspiratul cu continut de aluminiu, orienteaza-te spre produse de make-up si cosmetice naturale, bio, realizate din ingrediente blande cu pielea (de la gelul de dus, sapun, pasta de dinti, pana la lotiunea de corp, cremele si mastile de fata, fondul de ten s.a.) Citeste mai multe despre ingredientele toxice din produsele cosmetice aici.

Importanta detoxifierii pentru sanatate

Prin detoxifiere, iti intaresti sistemul imunitar, organismul fiind protejat impotriva bolilor, iti purifici sangele si iti cureti sistemul digestiv. Detoxifierea te ajuta sa pierzi in greutate, sa te remodelezi corporal, sa scapi de celulita si de retentia de apa din tesuturi. In plus, iti ofera o stare de bine si energie.

Din cauza numeroaselor surse de toxine care ne afecteaza corpul zi de zi, organele responsabile cu procesul natural de detoxifiere (ficatul, rinichii, colonul, rinichii si pielea) nu fac fata. De aceea, trebuie sa ne ajutam corpul sa elimine toxinele prin cure DETOX regulate.

Metode eficiente de detoxifiere

O cura detox eficienta trebuie sa tina minim 3 zile. Exista mai multe modalitati prin care iti poti detoxifia organismul, insa cel mai important pas este schimbarea alimentatiei.

Consuma:

  • minim 2 litri de lichide (apa, ceai verde, matcha)
  • fructe si legume raw
  • o cantitate mare de fibre, care absorb toxinele (mai ales de la nivelul colonului) si le elimina in siguranta
  • alimente cu efect usor laxativ si depurativ (anghinare, ridiche neagra, seminte de armurariu, ceai de fenicul, mere, struguri, sfecla, telina, kiwi, mere, prune, papaya, pepene galben, aloe vera, verdeturi, avocado, ghimbir, pulbere de turmeric, varza murata etc.)
  • elimina complet consumul de alimente procesate, paine, grasimi nesanatoase, sucuri carbogazoase, zahar si produse de patiserie/cofetarie, cafea, alcool si tutun.

Inlocuieste mesele principale cu smoothie-uri sanatoase, satioase si gustoase. Citeste aici de ce e bine sa consumi smoothie-uri verzi in fiecare zi. Iti poti prepara cate o supa crema de legume, iar daca ai pofta de ceva dulce, bea apa sau mananca un mar.

Este important sa bei in fiecare zi, pe stomacul gol, un pahar de apa calda cu zeama de lamaie. Iti va pune metabolismul in miscare si va accelera eliminarea toxinelor. Daca reusesti, este indicat sa tii o cura detox numai cu sucuri proaspete timp de trei zile. Combina fructe, legume si verdeturi; prepara-ti sucurile cu apa, nu cu lapte. Poti folosi lapte vegetal, fara potentiatori de aroma, conservanti sau indulcitori.

Un pas important in procesul de detoxifiere, pe langa schimbarea alimentatiei, este activitatea fizica. In primele zile ale curei, vei fi obosita, slabita si poti experimenta o usoara senzatie de ameteala sau greata. Nu te speria, totul e cauzat de procesul de eliminare a toxinelor din organism si e perfect normal. In ciuda acestor simptome, e necesar sa faci miscare. Atunci cand depui efort, elimini mai rapid toxinele prin transpiratie.

Alte metode de detoxifiere: administrarea suplimentelor alimentare care accelereaza procesul de eliminare a toxinelor, drenajul limfatic, presomasajul, detox spa-ul, masajul endermologic, impachetarile cu argila si colonhidroterapiile.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *