Curatenia de primavara: reguli si trucuri

Primavara este sezonul schimbarilor! Natura revine la viata, vremea calduroasa ne imbie sa iesim mai des afara, inlocuim hainele groase din dulapuri si ne simtim mai plini de energie. Insa, pe lista schimbarilor trebuie sa trecem si curatenia de primavara. Improspateaza-ti casa, fa mici schimbari si bucura-te de o ambianta relaxata si confortabila.

Pasii pentru o curatenie generala rapida si eficienta

1. Fa-ti un plan

Verifica daca ai la indemana toate produsele de curatenie si ingrijire a casei de care ai nevoie. Apoi, planifica ordinea in care faci curatenie. Incepe din „interior”, cu organizarea dulapurilor (de haine, medicamente, vesela, tacamuri, camara etc.). Arunca tot ce nu ai nevoie (produse expirate, pungi de plastic), doneaza hainele pe care nu vrei sa le mai porti, pune-ti incaltamintea in ordine.

Dupa ce dulapurile sunt organizate, poti incepe curatenia de „exterior”. Incepe cu o camera pe rand. Daca faci curatenie in mai multe locuri in acelasi timp vei pierde timpul si iti vei ingreuna treaba.

2. Respecta sistemul sus-jos, stanga-dreapta

E simplu! Incepe sa faci curatenie de sus (lustra, sina perdelelor, dulapuri) in jos (rafturi, canapea, televizor, blatul bucatariei, apoi podeaua). Iar, daca faci curatenie de la stanga la dreapta, nu risti sa cureti acelasi loc de doua ori.

3. Cheama ajutoare

Nu trebuie sa faci singura toata treaba, nu-i asa? Curatenia poate fi o experienta placuta pentru toata familia, chiar si pentru cei mici. Mai ales ca ii invata sa fie responsabili si sa se simta utili. Lasa-i sa isi organizeze jucariile sau sa stearga praful. Alte sarcini pe care le poti delega sunt spalarea veselei, depozitarea lucrurilor vechi in cutii sau ducerea gunoiului.

4. Foloseste produsele potrivite

Nu combina produsele de curatenie deoarece se pot crea reactii chimice grave ce iti pot pune in pericol vederea, pot cauza arsuri sau distruge suprafetele pe care vrei sa le cureti.

Cea mai buna solutie pentru sanatatea ta si a familiei tale este sa renunti la produsele de curatenie toxice, pline de substante daunatoare ce pot cauza reactii alergice, iritatii sau chiar mai rau. Alege variantele ecologice, prietenoase cu pielea, care indeparteaza murdaria eficient si nu ataca suprafetele.

5. Creeaza un miros placut

Dupa ce ai terminat curatenia generala, casa ta va mirosi a proaspat. Insa, daca vrei ca mirosul sa fie mai persistent si sa simti zi de zi parfumul imbietor al florilor, spre exemplu, poti incerca aromaterapia. Alege uleiurile esentiale preferate si bucura-te de efectele pozitive pe care le au asupra mintii si corpului.

Alte modalitati de a pastra mirosul placut al casei tale sunt sa aprinzi lumanari parfumate, sa pozitionezi in diferite parti ale camerelor saculeti frumos mirositori sau, cel mai simplu, sa ai mereu flori proaspete in vaza.

Daca simti nevoia de o schimbare mai mare, poti modifica pozitia mobilei in casa, poate chiar sa cumperi o piesa noua de mobilier, sa inlocuiesti una veche sau sa vopsesti peretii in nuante calde. Descopera alte reguli pentru o curatenie eficienta AICI si care sunt cele 8 greseli pe care trebuie sa le eviti daca vrei sa faci o curatenie de primavara rapida.

Pentru o casa curata si sanatoasa, produsele de curatenie din gama BioHAUS®   reprezinta o alternativa ecologica in mentinerea curateniei spatiului in care locuiesti.
Nu sunt toxice, sunt prietenoase cu pielea si nu provoaca alergii.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *