RETETA Muffins gustoase cu banane si nuci

Daca te numeri printre persoanele care nu pot spune „Nu” unui desert delicios sau pur si simplu iti doresti sa mananci mai sanatos, incearca reteta de muffins cu banane si nuci. E usor de facut, sanatoasa, si iti vor iesi niste muffins cu o consistenta fina, aerata si moale. Le poti consuma la micul dejun, alaturi de o ceasca de ceai, cafea sau lapte. Sunt perfecte si ca gustare intre mese, atunci cand ai pofta de ceva dulce.

Muffins cu banane si nuci

Bananele au un continut bogat de vitamina B6, care regleaza nivelul glicemiei in sange si are efecte calmante asupra sistemului nervos, combatand cu succes stresul. In plus, contin triptofan, o substanta care creste nivelul de serotonina, cunoscuta si ca „hormonul fericirii”. Cantitatea insemnata de potasiu te ajuta sa mentii nivelul tensiunii arteriale in limite normale.

Si nu doar atat – bananele au proprietati antiacide (combat arsurile stomacale), ajuta digestia (contin fibre care combat constipatia si gazele), cresc capacitatea de concentrare si te protejeaza impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi. Consuma zilnic cate o banana coapta si vei vedea beneficiile in scurt timp.

Nucile crude si nesarate sunt o sursa bogata de antioxidanti, proteine, fibre, vitamine, minerale, grasimi sanatoase si nu numai. Sunt nutritive si satioase, protejeaza sanatatea inimii si a creierului, iti dau energie, previn aparitia bolilor degenerative, contribuie la arderea grasimilor, imbunatatesc digestia si echilibreaza metabolismul.

Mai mult, reduc pofta de mancare, intaresc imunitatea, lupta impotriva radicalilor liberi si mentin nivelul colesterolului in limite normale. Deoarece au multe calorii, este recomandat sa mananci maxim o mana de nuci pe zi. Le poti consuma crude sau le poti adauga in smoothie-uri ori diverse preparate ca deserturi, salate sau supe.

Ai nevoie de:
  • 3 cesti faina
  • 4 banane medii bine coapte (cu coaja maronie)
  • 1 ceasca de nuci la alegere (pecan, migdale, nuci romanesti etc.)
  • 50 grame unt cu continut min. 65% grasime sau o ceasca ulei de floarea soarelui
  • 2 cesti zahar de cocos sau 1,5 cesti zahar brun
  • 2 lingurite cu varf de praf de copt
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 2 oua ecologice (marimea L)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 180°C. Pregateste tava de briose si asaza formele de hartie.

2. Intr-un bol mare, pune faina cernuta, praful de copt, scortisoara si sarea. Amesteca cu o lingura si lasa deoparte. Marunteste nucile dupa preferinte (le poti marunti fin sau rupe in bucati mai mari).

3. In alt bol, pune bananele decojite, zaharul, untul (sau uleiul de floarea soarelui) si ouale. Bate cu mixerul la viteza medie pana cand compozitia se omogenizeaza.

4. Peste amestecul din faina, adauga ingredientele umede si amesteca incet cu o spatula pana la uniformizarea compozitiei. Adauga nucile si esenta de vanilie, apoi amesteca din nou.

5. Umple formele de briose pe trei sferturi. Da la cuptor timp de 18-20 minute. Nu uita sa verifici cu scobitoarea daca sunt gata. E posibil sa necesite un timp mai scazut sau mai mare de coacere. Dupa ce le-ai scos din cuptor, lasa-le sa se raceasca pe un grilaj special sau pe un tocator din lemn.

Le poti servi simple, presarate cu zahar pudra, sau cu topping de miere, peste care sa presari nuci pisate.

Pofta buna!

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *