5 RETETE de sucuri dupa ce mergi la sala

Atunci cand depui efort la sala, muschii tai sunt suprasolicitati, iar intregul organism are nevoie sa se refaca. De aceea, este important sa respecti un plan alimentar care sa includa alimentele potrivite pe care le poti consuma inainte si dupa sala. Muschii tai au nevoie de hrana pentru a creste si a se defini, in special de proteine, iar grasimile trebuie arse in mod eficient. Daca nu ai timp sa iti gatesti o masa completa cand te intorci de la antrenament, iti propunem o solutie la fel de sanatoasa si eficienta – sucurile naturale.

Beneficiile sucurilor naturale

  • au un aport caloric scazut
  • organismul nu consuma multa energie ca sa le digere
  • sunt o combinatie bogata de vitamine, minerale, antioxidanti si alti nutrienti esentiali
  • contribuie la procesul de eliminare a toxinelor si de detoxifiere
  • trateaza acidoza, anemia si constipatia
  • combat senzatia de oboseala
  • te ajuta sa ai un somn linistit
  • previn aparitia bolilor cardiovasculare
  • iti intaresc imunitatea
  • mentin elasticitatea pielii.

1. Suc cu afine si mere verzi

Este bogat in flavonoizi si polifenoli, care combat actiunea radicalilor liberi si reduc stresul oxidativ acumulat in timpul antrenamentului. Mentine echilibrat nivelul de colesterol, ajuta la arderea mai rapida a grasimilor si iti furnizeaza o doza considerabila de vitamina C.

Ai nevoie de: 1 ceasca afine, 1 mar verde fara samburi, 1 tulpina de telina, 8-10 fructe goji, 250 ml apa plata.

 

2. Suc cu sfecla rosie si lime

Este bogata in vitamine (A, B, C), calciu, fier, mangan, potasiu, siliciu, sodiu, iod, acid folic, flavonoizi si carotenoizi. Sustine sistemul imunitar, oxigeneaza sangele si iti ajuta muschii sa se relaxeze dupa efort. In plus, iti imbunatateste aspectul pielii datorita efectului antiaging.

Ai nevoie de: 1 sfecla rosie mica (proaspata), zeama de la 1 lime, 1 cm de ghimbir ras, 1 morcov mediu curatat, 1 castravete mic, 200 ml apa plata.

3. Suc de rosii

Rosii sunt bogate in licopen, betacaroten, vitamina C si antioxidanti. Ajuta la absorbtia fierului in organism, ceea ce previne oboseala, anemiile si iti creste rezistenta la efort. Combina in suc rosii cu verdeturi sau legume cu frunze verzi (spanac, kale, busuioc, patrunjel etc.) si ia-ti doza de energie naturala.

Ai nevoie de: 2 rosii BIO coapte, 1 mana de spanac proaspat, 2-3 frunze de menta, 1 radacina de patrunjel, putina zeama de lamaie.

4. Suc cu banana si cocos

Atunci cand depui efort, pierzi o cantitate mare de apa din corp prin transpiratie. Ca sa te rehidratezi, trebuie sa consumi alimente ce contin electroliti cu potasiu, ca bananele sau cocosul.

Ai nevoie de: 2 banane medii coapte (coaja cu pete maro), 150 ml apa de cocos, 1/2 avocado.

5. Suc verde cu spirulina

Spirulina are efecte antiinflamatorii, regenerante, recuperatoare si antioxidante. Combate deficientele nutrionale, are un continut bogat de proteine (care participa la cresterea masei musculare), reduce pofta de mancare si accelereaza procesul natural de detoxifiere a organismului.

Ai nevoie de: 1 lingura rasa praf BIO de spirulina, o ceasca de kale, 200 ml ceai verde, zeama de la 1 lime, 1 castravete mediu.

Ce alte retete de sucuri naturale ai incercat? Lasa-ne un comentariu mai jos:

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *