Cum te ajuta vitamina C sa ai un ten perfect

Vitamina C este un puternic antioxidant cu efect antiimbatranire, care previne si combate ridurile, mentine elasticitatea pielii si o protejeaza impotriva radicalilor liberi.

Mai mult, actioneaza ca o bariera contra radiatiilor solare si a factorilor poluanti din mediu. Descopera caile prin care te poti bucura pe deplin de actiunea vitaminei C asupra pielii si tenului tau.

Alte beneficii ale vitaminei C asupra frumusetii pielii: reduce inflamatia si iritatia, estompeaza petele rosii cauzate de acnee, ajuta pielea sa se refaca, stimuleaza productia naturala de colagen, reduce aspectul petelor maronii.

vitamina C

Vitamina C si alimentatia

Atunci cand vorbim de frumusetea pielii, ne referim si la cum o hranim din interior. Pentru asta, consumul de alimente bogate in vitamina C este esential, mai ales ca organismul nu o poate stoca.

Introdu in dieta zilnica ardei gras, broccoli, conopida, papaya, capsuni, patrunjel proaspat, varza creata, kiwi, grapefruit, lamai, lime, portocale, pepene galben, zmeura, sparanghel, spanac, ananas, fenicul, merisoare, busuioc proaspat, cartofi dulci, oregano, struguri, avocado, fructele de aronia, catina etc.

Iti recomandam smoothie-urile, in care poti adauga mai multe ingrediente bogate in vitamina C si sa te bucuri de un boost de energie si vitalitate.

Masti de fata si creme cu vitamina C

Le gasesti in comert sau le poti prepara chiar tu acasa. Tenul va fi curatat de impuritati si toxine, va fi mai hidratat si mai luminos. Incearca mixurile de vitamina C lichida, zeama de lamaie si capsuni pasate, vitamina C si apa de trandafiri, argila rosie, vitamina C lichida si zeama de lamaie, miere si vitamina C, aloe vera si vitamina C.

Cremele si lotiunile care au in compozitie vitamina C (acid ascorbic) si alti antioxidanti in concentratii mari, de pana la 20%, te ajuta sa iti mentii pielea tanara si catifelata. Trebuie aplicate pe tenul curat si uscat, astfel impuritatile de la suprafata vor fi absorbite in piele si vor bloca porii.

Vitamina C se gaseste in produsele cosmetice sub diferite forme derivate, pe care le poti identifica usor pe eticheta dupa denumirile ascorbyl phosphate, ascorbyl palmitate, retinyl ascorbate, tetrahexyldecyl ascorbate și magnesium ascorbyl phosphate.

Alte substante cu efecte antioxidante care impreuna cu vitamina C si derivatele ei au efecte minune asupra pielii sunt ceaiul verde, retinolul (vitamina A) si vitamina E.

Atunci cand sunt expusi la lumina sau oxigen, antioxidantii isi pierd din proprietati. Asa ca, daca ai o crema sau o lotiune de fata deschisa de mai mult de sase luni, e timpul sa o arunci pentru ca nu mai este eficienta. De asemenea, alege produsele cu ambalaje opace, de preferat cele cu pompita.

Iti recomandam:

Serul cu vitamina C din setul de seruri cu vitamine pentru ingrijirea tenului, The Vitamin Box. 

– Puternic antioxidant
– Reduce petele pigmentare
– Uniformizeaza si lumineaza tenul

Urmeaza ritualul Skincare Philosophy pentru o ingrijire completa a tenului, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Setul este un concept UNIC cu 3 seruri concentrate ce au la baza ingrediente esentiale potrivite pentru nevoile tenului tau.

In combinatie cu Crema ULTRA hidratanta, cu SPF 15 si acid hialuronic, vei obtine un ritual de ingrijire complet, pentru ca tu sa te bucuri de un ten de invidiat, luminos si hidratat!

Vitamina C 1000mg cu eliberare prelungita iti intareste sistmul imunitar si ii ofera pielii tale ingrijirea de care are nevoie din interior spre exterior. Protejeaza impotriva stresului oxidativ, contribuie la formarea colagenului pentru functionarea normala a vaselor de sange si previne uzura celulara.

Masca faciala Biotissima® cu venin de albina are un continut bogat de acid ascorbic care creste elasticitatea pielii prin impulsionarea productiei naturale de colagen. Ajuta la refacerea celulelor, umple ridurile fine, lumineaza tenul, improspateaza si hidrateaza.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *