Cum sa folosesti uleiurile esentiale in ingrijirea casei

Uleiurile esentiale sunt extrase din plante cu proprietati terapeutice. Au un efect concentrat si sunt cunoscute mai ales pentru beneficiile pe care le aduc in aromaterapie. Insa, le poti folosi si in ingrijirea casei, ca produse de curatenie sau de improspatare a aerului din camere. Descopera ce uleiuri esentiale iti recomandam si cum sa le folosesti:

Miros placut in camera

Iti poti face propriul odorizant natural de camera. Umple un recipient cu pompita cu apa si adauga cateva picaturi din uleiul esential preferat (eele mai indicate sunt cele de lamaie sau eucalipt) si optional – o crenguta de rozmarin sau cateva frunze de menta. Atunci cand aprinzi o lumanare, picura putin ulei esential in ceara topita si vei vedea cum intreaga incapare va mirosi minunat.

Decoratiuni parfumate

Pune flori uscate intr-un bol (potpourri) sau o farfurie decorativa, peste care sa adaugi cateva picaturi de ulei esential. Incearca-l pe cel de gardenie, care are un miros placut, te relaxeaza si imbunatateste calitatea somnului. In plus, are efect astringent, hipotensiv, antiinflamator si antibacterian.

Igienizare completa

Uleiul esential de lamaie are efect antibacterian si antiviral. Poti picura putin ulei esential pe usa frigiderului si sa inlaturi mirosurile neplacute. Diluat in solutia de curatat podelele, ajuta la indepartarea mai eficienta a petelor si la distrugerea bacteriilor.

Uleiul esential de arbore de ceai (tea-tree) este un agent de curatare puternic, care poate tine chiar si gandacii la distanta. Adauga cateva picaturi de ulei in apa, pulverizeaza pe suprafetele dorite, apoi sterge cu o carpa uscata.

Uleiul esential de rozmarin te poate ajuta sa scapi de petele de pe haine. Adauga peste detergent, atunci cand speli, 5-6 picaturi de ulei si bucura-te de efectele lui. La fel poti proceda si cu uleiul esential de lavanda, care parfumeaza delicat rufele.

Pentru vase spalate usor si pe care nu mai ramane nicun pic de grasime, adauga in detergentul pe care il folosesti 10 picaturi de ulei esential de portocala salbatica sau de lamaie. Au efect puternic degresant. Pot fi folosite si la curatarea aragazului si cuptorului.

Lupta impotriva acarienilor si curata salteaua cu o solutie formata din apa, bicarbonat de sodiu si ulei esential de eucalipt. De asemenea, este excelent pentru curatarea baii datorita mirosului de prospetime pe care il ofera.

Uleiul esential de pin este recomandat pentru curatarea baii si a podelelor deoarece poate combate mucegaiul, diferite tipuri de ciuperci, dar si bacteria E-coli.

Mai mult, uleiul esential de menta poate ajuta la alungarea furnicilor si paianjenilor, cel de scortisoara lupta impotriva mucegaiului si parfumeaza placut casa, cel de lavanda are efect relaxant (il poti folosi si in colturile pernei, ca sa te ajute sa ai un somn linistit), iar uleiul esential de lamaita tine tantarii la distanta.

Uleiurile esentiale Kräuter® sunt 100% naturale, recomandate doar pentru uz extern. Poti alege dintre: eucalipt, gardenie, pin, lavanda si lamaie.

Articol scris de,
Daniela Marc
Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *