Un par sanatos cu detox natural pentru scalp

Detoxifierea este procedeul prin care eliminam toxinele din corp, actionand din interior, sau cele de pe piele, prin tratamente cosmetice si exfolieri. Si scalpul are nevoie de detoxifiere regulata pentru a preveni excesul de sebum, iritatiile, matreata si pentru ca parul tau sa creasca sanatos si puternic.

Semne ca ai nevoie de o detoxifiere a scalpului

La fel ca restul corpului nostru, scalpul absoarbe toate substantele cu care intra in contact, plus toxinele si impuritatile din mediul inconjurator, ca particulele de praf la care suntem expusi zilnic. In timp, fixativul, samponul uscat, spuma de par, clorul din apa, chiar si samponul, balsamul sau masca de par iti afecteaza sanatatea scalpului atunci cand nu sunt indepartate in totalitate prin spalare.

De aceea, este indicat sa iti detoxifiezi scalpul regulat, sa scapi de toxinele acumulate la nivelul lui si sa ii restabilesti echilibrul. Nu esti sigura ca ai nevoie de detoxifiere? Acorda atentie urmatoarelor semne:

  • folosesti sampon uscat de mai mult de 2-3 ori pe saptamana – chiar daca te ajuta pe moment si poate parea un produs minune pe care vrei sa il ai mereu la indemana, scalpul tau are de suferit de fiecare data cand il folosesti. Folosirea in exces si faptul ca nu te speli pe par atat de des cat ar trebui pot favoriza blocarea foliculilor cu reziduuri, ceea ce duce la subtierea firului de par si la caderea excesiva.
  • urmezi un program de detoxifiere sau ti-ai imbunatatit dieta – in ambele cazuri, corpul tau elimina substantele toxice, inclusiv prin porii din scalp. Evita ca toxinele sa se acumuleze la nivelul scalpului si sa cauzeze probleme printr-un detox complet.
  • parul tau e fragil, casant, se rupe usor si cade mai mult decat de obicei

Beneficii ale detoxifierii scalpului

  • curata scalpul de toxine
  • indeparteaza bacteriile care provoaca mirosurile neplacute
  • ajuta parul sa creasca mai repede si mai sanatos
  • intareste firul de par
  • echilibreaza pH-ul scalpului
  • trateaza iritatiile
  • combate cosurile
  • previne stresul oxidativ care iti afecteaza sanatatea parului si scalpului.

3 metode eficiente prin care sa iti detoxifiezi scalpul

Masaj stimulator cu ulei de cocos

Prin masaj, stimulezi circulatia sangelui, te relaxezi si ajuti nutrientii sa ajunga mai rapid in foliculii de par.

Ai nevoie de: 50 ml ulei de cocos pentru uz cosmetic (in stare lichida), pudra de carbune activ, 4 picaturi de ulei esential de menta si 4 picaturi de ulei esential de rozmarin.

Amesteca toate ingredientele intr-un bol mic, inmoaie-ti degetele in lichid si incepe sa iti masezi scalpul cu miscari usoare si circulare. Mareste intensitatea masajului si continua timp de 3-4 minute. Apoi, pune-ti o casca de dus peste par si lasa ingredientele sa actioneze cateva ore sau mai bine – toata noaptea.

Detox cu argila

Argila are proprietati remarcabile de a absorbi toxinele si impuritatile, ceea ce o face alegerea perfecta in curatarea scalpului. Poti folosi orice tip de argila in prepararea mastii.

Ai nevoie de: 3 linguri de pudra de argila, 2 picaturi de ulei esential de rozmarin si 6 linguri de apa de trandafir (poti mari cantitatea pana cand obtii un amestec lichid omogen).

Umezeste-ti parul. Amesteca toate ingredientele intr-un bol. Incepe sa aplici pe scalp cu ajutorul unei perii. Lasa amestecul sa actioneze 20-30 minute sau chiar mai mult. La final, spala-te pe par cu sampon (sau sapun pentru par) si clateste-te bine.

Detox cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi trecut usor cu vederea in bucatarie, dar in rutina de beauty are o multime de intrebuintari. Printre ele, si capacitatea de a curata scalpul si de a-l alcaliniza.

Ai nevoie de: 3 linguri de bicarbonat de sodiu, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura apa florala de lavanda (sau 4 picaturi de ulei esential de lavanda).

Amesteca toate ingredientele intr-un bol, iar la urma zeama de lamaie. Mixeaza si aplica imediat pe scalp cu ajutorul degetelor. Daca ai scalpul acneic sau iritat, vei simti un mic disconfort cat timp actioneaza masca. Dupa 5-10 minute, clateste parul cu apa calduta si spala-te cu sampon.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *