Bauturi energizante care inlocuiesc cafeaua

Te-ai obisnuit sa bei mai mult de o cafea pe zi? O cantitate prea mare de cafea nu are efectele dorite asupra organismului pentru ca iti poate da o stare de agitatie si irascibilitate.

Cel mai bine e sa te rezumi la o cafea pe zi, dimineata. Iar daca te numeri printre persoanele care prefera alte bauturi energizante, iti propunem cateva variante alternative:

Ceai negru si ceai verde

Teina din ceaiul verde si cel negru este echivalentul cofeinei din cafea. Un plus este faptul ca teina, spre deosebire de cofeina, se mentine in organism timp de 6-8 ore, timp in care nivelul de energie este crescut, in timp ce efectele cofeinei se duc dupa 2-3 ore.

Ceaiurile sunt o alegere buna si datorita nutrientilor continuti, printre care: aminoacizi, polifenioli, vitamine din gama B (B1, B2), vitamina K, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, crom si altele. Ceaiul verde este bogat in vitamina C, vitamine din complexul B, calciu, magneziu, fier s.a.

Daca bei cafeaua cu zahar sau alt indulcitor, numarul de calorii ingerate creste. Din pacate, nu sunt multi cei care pot bea cafeaua neindulcita, ceea ce nu este valabil si in cazul ceaiurilor. Vestea buna este ca daca nu indulcesti ceaiurile, numarul de calorii este aproape de 0.

Ceaiul verde si cel negru au efecte miraculoase asupra organismului atunci cand sunt consumate zilnic (2-3 cesti/zi). Imbunatatesc activitatea cerebrala (sporesc capacitatea de concentrare, atentia si previn aparitia bolilor degenerative).

Amelioreaza simptomele afectiunilor digestive, previn afectiunile cardiovasculare, mentin sanatatea orala, ajuta la scaderea in greutate si combaterea celulitei si intaresc sistemul imunitar.

Bautura cu pulbere de moringa

Moringa este un tonic general care reda echilibrul organismului. Elimina radicalii liberi si sustine longevitatea.

Poate fi consumata sub forma de pulbere, adaugata in smoothie-uri, diferite deserturi sau ca suplimente alimentare.

Are o multime de beneficii pentru sanatate, printre care si furnizarea energiei. Este bogata in calciu, fier, zinc, potasiu, tiamina, riboflavina, aminoacizi si nu numai.

Are efecte anticarcinogene, antioxidante, antibacteriene, previne aparitia osteoporozei, creste rezistenta la efort (ajuta la functionarea unui metabolism energetic normal).

Mai mult, reduce nivelul de colesterol „rau”, accelereaza metabolismul, imbunatateste memoria si starea generala de bine.

Bucura-te de efectele miraculoase pe care le are moringa si prepara-ti urmatoarea bautura: amesteca 10 grame de pudra de moringa cu o cana de lapte vegetal cald (il recomandam pe cel de migdale sau caju).

Pentru a obtine un gust delicios, adauga putina miere, esenta de vanilie sau scortisoara.

Cafea de cicoare

Cicoarea este un inlocuitor uzual pentru cafea, mai ales ca are un gust asemanator, chiar mai aromat. Este o planta din care se obtine o pudra pe care o prepari exact ca pe cafeaua macinata.

Cicoarea are o valoare nutritiva crescuta, fiind bogata in magneziu, mangan, acid folic, fier, potasiu, vitaminele A, B6, C, E si K.

Intareste sistemul imunitar, scade riscul aparitiei bolilor de inima, ajuta la detoxifierea ficatului si vezicii biliare, in prevenirea infectiilor bacteriene recurente, are efect probiotic (contine o cantitare mare de inulina).

Contribuie activ la arderea grasimilor, accelereaza metabolismul, grabeste tranzitul intestinal lent si amelioreaza durerile provocate de artrita.

Alti inlocuitori naturali pentru cafea sunt: cafeaua verde (boabe de cafea crude, neprajite si neprelucrate termic), ceaiul matcha, smoothie-urile pe baza de nuci si seminte (iti dau energie si senzatia de satietate), sucul din iarba de grau, bautura cu ginseng, apa cu lamaie.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *