Cele mai bune exercitii pentru un abdomen plat

Atunci cand mergi la sala sau faci exercitii fizice acasa, printre zonele pe care vrei sa le definesti se numara in primul rand abdomenul. Daca iti doresti sa ai patratele sau doar sa scapi de grasimea inestetica, fara a lucra prea mult muschii abdomenului, ai nevoie de un plan de activitate bine pus la punct.

Pe langa o alimentatie corecta, care sa iti dea energie si sa ajute muschii sa creasca in masa, trebuie sa respecti o rutina bine stabilita de exercitii. Niciun exercitiu nu va face minuni, insa un plan de antrenament eficient, da. Ai grija la modul in care faci miscare, timpul pe care il acorzi fiecarui exercitiu si la intensitatea lor.

Un singur exercitiu facut pana la epuizare nu te va ajuta foarte mult. In schimb, orienteaza-te spre exercitii compuse ce antreneaza mai multe grupe musculare in acelasi timp, realizate la intensitate crescuta. Afla care sunt cele mai eficiente metode prin care sa obtii un abdoment definit:

Genuflexiunile (simple sau cu greutati)

Genuflexiunile lucreaza muschii din intregul corp. Chiar daca simti ca muschii piciorului si fesierii sunt cei pusi la treaba, in realitate, acest exercitiu este deosebit de intens, iar organismul este determinat sa elibereze hormoni vitali pentru dezvoltarea si cresterea tesutului muscular din tot corpul.

In plus, genuflexiunile maresc treptat atat forta din partea inferioara a corpului, cat si forta de care dispui in partea superioara a corpului.

Miscarea pe care o faci in timpul acestui exercitiu stimuleaza fluxul lichidelor din organism, contribuie la eliminarea toxinelor si faciliteaza distributia substantelor nutritive in organism. In plus, genuflexiunile usureaza si tranzitul intestinal, sporindu-ti confortul general si contribuind la tonifierea abdomenului.

Mizeaza pe efectul EPOC (Excess Post-Exercise Oxygen Consumption)

Apare dupa ce realizezi antrenamente intense si cu pauze scurte. Ca urmare, organismul tau va consuma resurse cateva ore de la finalizarea antrenamentului, adica vei arde un numar mare de calorii chiar si atunci cand stai jos si te odihnesti.

Combina mai multe stiluri de antrenament

Circuite, HIIT, cardio, antrenament de forta – impreuna, toate te ajuta sa obtii un corp tonifiat si atletic.

Intr-o sesiune de 20 de minute de HIIT, arzi mai multe calorii si grasimi decat in 50 minute de antrenament cardio obisnuit. Cu HIIT, nu pierzi mult timp la sala si in plus – nu mai ai nicio scuza pentru care sa nu te apuci imediat de miscare. Descopera mai multe AICI.

Exercitiile cardio te ajuta slabesti daca urmezi o rutina de 3-4 antrenamente pe saptamana a cate 20-30 minute fiecare. Sunt eficiente in indepartarea grasimii inestetice mai ales de la nivelul abdomenului, scaderea in greutate si reducerea circumferintei taliei si a coapselor. Trebuie sa ai un antrenament intens si alert ca sa arzi cat mai multe calorii intr-un timp scurt si sa obtii corpul la care ai visat.

Descopera AICI cum sa scapi eficient de grasimea abdominala prin alimentatie, controlul stresului si nu numai.

Power ROLL by Puterea Ursului®, cu plante BIO Kräuter® are o formula concentrata, cu peste 11 plante medicinale (menta BIO, eucaliptul BIO, vita de vie BIO, ginseng BIO), cu efect de incalzire ce amelioreaza durerile musculare, contuziile si luxatiile ce pot aparea in urma efortului fizic.

Poate fi utilizat inainte de exercitiile fizice, pregatind musculatura pentru efort si dupa antrenament, relaxand zonele incordate pentru o recuperare optima. Proprietatile sale antiinflamatorii elibereaza tensiunea musculara in urma sportului, iar datorita efectului de incalzire confera o stare de relaxare si linistire a zonelor afectate.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *