Cum scapi eficient de grasimea abdominala

Atunci cand urmezi o cura de slabire sau cand vrei sa te tonifiezi, zona abdomenului este cea mai dificil de lucrat, in special partea inferioara. Insa, nu abandona lupta inainte de a o incepe. Daca urmezi o dieta corespunzatoare si faci miscare fizica regulata, vei obtine un abdomen de invidiat, plat si tonifiat.

Adopta o dieta sanatoasa, nu neaparat o cura de slabire

In primul rand, trebuie sa limitezi consumul de grasimi saturate si trans (nesanatoase) care se gasesc in alimentele tip fast-food, prajeli, carne rosie, margarina, unt. Aportul de grasimi saturate nu ar trebui sa depaseasca 10% din caloriile consumate intr-o zi. Altfel, nivelul de colesterol „rau” se va mari, iar grasimea se va depune mai ales in zona abdomenului si a coapselor.

Este foarte simplu sa renunti la grasimile nesanatoase: foloseste ulei de masline sau de cocos in loc de ulei de floarea soarelui, daca ai pofta de o gustare nesanatoasa ca chipsurile, mananca o mana de nuci si consuma peste gatit la gratar sau cuptor in loc de carne grasa.

Incearca sa reduci numarul de calorii pe care le consumi. Acest lucru te va ajuta sa arzi mai repede grasimile si va impiedica acumularea altora. Poti incerca un mic truc. Atunci cand ai senzatia de foame, bea un pahar cu apa si vei vedea ca iti va trece. De multe ori, creierul nostru confunda deshidratarea cu foamea. Asta nu inseamna sa sari peste mese – consuma 3 mese principale si 2 gustari pe zi si respecta regula „echilibrat si sanatos”.

Bea in fiecare dimineata o cana de apa calduta sau la temperatura camerei in care sa adaugi zeama de la jumatate de lamaie, 1 cm radacina de ghimbir ras si un praf de scortisoara. Iti va accelera metabolismul si va grabi procesul de ardere a grasimilor.

Un aliment care te ajuta sa iti tonifiezi abdomenul este ananasul. Consumat in stare proaspata, ca gustare sau adaugat in smoothie-uri ori salate, contribuie la scaderea circumferintei taliei si la pierderea kilogramelor in plus. Substanta activa pe care o contine, bromelina, grabeste procesul de digestie, combate balonarea si topeste grasimea.

De asemenea, ceaiul verde este recunoscut pentru calitatile pe care le are in procesul de slabire. Studiile efectuate au demonstrat ca persoanele care consuma minimum doua cesti de ceai verde pe zi pierd cu pana la 16 ori mai multa grasime corporala decat cei care nu au consumat niciodata ceai verde. Poti citi mai multe despre beneficiile ceaiului verde AICI.

Adopta o dieta bazata pe legume, leguminoase, cereale integrale, verdeturi, carne slaba, fructe cu un continut scazut de fructoza si un numar mic de calorii, alimente bogate in fibre; mananca variat, echilibrat si sanatos.

Tine stresul sub control

Stiai ca atunci cand esti stresata, creste nivelul cortizonului, un hormon care contribuie la depunerea si mentinerea grasimilor in organism? Asa ca, scapa de stres si recapata-ti starea de bine. Stresul are cel mai mare impact asupra psihicului nostru si ne influenteaza negativ viata. Descopera AICI cum iti dai seama daca esti stresata si ce poti face ca sa combati stresul in mod eficient.

Activitate fizica zi de zi

Nu se poate sa slabesti sau sa iti remodelezi corpul atunci cand esti sedentara. Daca vrei sa ai un abdomen plat, trebuie sa faci sport in fiecare zi. Daca nu esti obisnuita cu miscarea, incepe incet si nu te forta.

Daca vrei sa scapi de grasimea abdominala, sunt recomandate exercitiile cardio. Ideea unui antrenament cardio este sa iti puna sangele in miscare si sa iti faca inima sa lucreze intens. Rezultatul este ca vei arde grasimile mai usor, celulele corpului vor fi mai oxigenate, vei slabi si te vei simti plina de energie.

Exercitiile cardio te ajuta slabesti daca urmezi o rutina de 3-4 antrenamente pe saptamana a cate 20-30 minute fiecare. Sunt eficiente in indepartarea grasimii inestetice mai ales de la nivelul abdomenului, scaderea in greutate si reducerea circumferintei taliei si a coapselor.

Exista o multime de variante de antrenamente pentru redefinirea abdomenului. Cauta ce ti se potriveste mai bine si nu da inapoi de la activitatea fizica. Fara ea, nu vei putea obtine corpul pe care ti-l doresti.

Alte modalitati prin care scapi de grasimea abdominala

Bea multa apa, chiar mai multa decat minimul recomandat. Iti va da energie, te va ajuta sa elimini toxinele mai rapid din organism, sa iti accelerezi metabolismul si sa imbunatatesti digestia. Asiura-te ca dormi suficiente ore pe noapte, astfel organismul tau va elibera un hormon numit grelina, care iti provoaca pofta de dulciuri si grasimi in timpul zilei.

Limiteaza sau chiar renunta la consumul de alcool deoarece este bogat in calorii care se acumuleaza direct pe talie. Evita zaharul, cafeaua, produsele de patiserie, pastele albe, alimentele tip pane s.a.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *