Tu ai grija de creierul tau? Obiceiuri care iti mentin sistemul nervos sanatos

Avem grija sa mancam sanatos, sa facem sport, sa alegem cele mai bune produse de ingrijire… dar cat de des ne gandim la sanatatea creierului nostru? Spre exemplu, stiai ca, in medie, creierul constituie doar 2% din greutatea totala a corpului, dar foloseşte 20% din consumul total de energie şi oxigen?

Iata mai multe curiozitati despre creier:

Cum ne putem mentine creierul sanatos?

Un stil de viata activ te ajuta sa iti pastrezi creierul in parametri de functionare optimi, la fel ca si o dieta vegetariana sau vegana. Consumul limitat de alcool si evitarea fumatului au si ele un rol important. De asemenea, si eventualele cazuri de boli degenerative din familie, care te pot afecta mai tarziu in viata.

Intre timp, poti tine cont si de urmatoarele sfaturi:

1. Mentine stresul sub control

Din pacate, stresul ne afecteaza in fiecare zi. Daca nu poti scapa de factorii de stres din viata ta, incearca sa ii tii sub control. Fie ca este vorba de job, de familie, de interactiunile cu cei din jur sau pur si simplu de grijile legate de viitor, trebuie sa inveti cum sa manageriezi stresul.

Meditatia si practica mindfulness sau yoga te ajuta sa pui stapanire pe mintea ta si sa te relaxezi in situatiile stresante. Citeste, petrece timp in natura, detaseaza-te de gandurile negative si nu te gandi la problemele pentru care nu ai rezolvare.

Este important sa te concentrezi asupra prezentului – numai asa iti vei recapata echilibrul interior. Descopera AICI alte metode eficiente prin care scapi de stres.

Life Impulse® Noni BIO – Antistres are la baza fructul minune Noni BIO, un fruct exotic cu multiple proprietati si beneficii, printre care si cele de combatere a stresului, oboselii sau de intarire a imunitatii. Fructul Noni este un excelent revigorant, asigura organismului un plus de energie si vitalitate, crescand astfel capacitatea de a face fata situatiilor stresante.

2. Odihneste-te!

Lipsa unui somn odihnitor va avea efecte negative asupra intregului organism si in special a creierului. De aici pot porni diversele stari de irascibilitate, lipsa de concentrare, depresie, anxietate si multe altele. Asigura-te ca dormi suficiente ore pe noapte, intr-un mediu linistit, aerisit si fara zgomote.

Life Impulse® HappyDreams  contine un complex de plante BIO ce pot induce o stare de relaxare si poate contracara efectele stresului, ajutand la inlaturarea insomniei.

3. Mentine-ti creierul activ

Cu cat inveti mai multe lucruri noi si te implici in activitati diverse, cu atat creierul tau va fi mai sanatos. Invata o limba straina, urmeaza cursuri de perfectionare, oxigeneaza-ti creierul prin sport, urmeaza-ti hobby-urile, mergi pe trasee diferite in fiecare zi, muta-ti ceasul de pe o mana pe cealalta, citeste articole interesante si macar 2 carti pe luna.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *