Proprietatile terapeutice ale ciupercii Ganoderma

Ganoderma sau Ganoderma lucidum este o ciuperca populara in medicina alternativa chineza de mai bine de 2000 de ani. Se mai numeste si „ciuperca imortalitatii”, si incepe sa devina din ce in ce mai cunoscuta si in medicina vestica. Iata unele dintre beneficiile minune ale ciupercii Ganoderma:

Previne cancerul

S-a demonstrat stiintific ca Ganoderma lucidum intareste imunitatea si opreste dezvoltarea celulelor canceroase in organism. Inca nu se stie exact cum face acest lucru, insa se cunoaste cu siguranta ca ataca celulele canceroase in diferite stadii ale dezvoltarii lor.

De aceea, este utilizata si in unele medicamente comerciale anticancer. Mai mult, diminueaza efectele secundare ale chimioterapiei. Daca este asociata cu extract de ceai verde, ciuperca isi potenteaza proprietatile.

Intareste sistemul imunitar

Creste numarul limfocitelor din sange (celule albe), care au un rol esential in functionarea sistemului imunitar si care protejeaza organismul de boli. Ganoderma are efect antioxidant (contracareaza actiunea daunatoare a radicalilor liberi) si energizant (mentine tonusul crescut).

Protejeaza sanatatea cardiovasculara

Ganoderma lucidum este folosita de sute de ani in tratarea problemelor ca angina pectorala. Contribuie la buna circulatie a sangelui in artere, imbunatateste oxigenarea inimii, reduce tensiunea arteriala crescuta (hipertensiune), scade nivelul de colesterol „rau” din sange, previne blocarea arterelor.

Are rol antioxidant

Ganoderma este cea mai bogata sursa naturala de antioxidanti. Principala actiune a antioxidantilor este combaterea efectelor radicalilor liberi, care cauzeaza oxidarea celulelor. Atunci cand celulele corpului sunt atacate, pot aparea o multime de afectiuni neplacute. Poti citi mai multe AICI.

Protejeaza ficatul

Intr-un studiu realizat pe pacienti care sufereau de hepatita B si valori crescute de bilirubina si enzimele SGOT/ SGPT, Ganoderma lucidium a fost administrata timp de 3 luni. Dupa prima luna de consum, s-au inregistrat valori semnificativ mai mici ale SGOT si SGPT, iar in 3 luni analizele au avut valori normale.

Alte beneficii ale ciupercii Ganoderma lucidum: are rol antibacterian, antifungic, antiviral si antimicrobian (poate fi folosita ca adjuvant in tratarea E-coli, a herpesului sau Candida Albicans) si protejeaza sanatatea tractului urinar.

Coffee for life Ganoderma® Magic Energy – ECO Coffee este un amestec unic, care iti rasfata simturile, te energizeaza si vitalizeaza, dar intr-un mod foarte sanatos.

Savoarea unica si beneficiile deosebite pentru sanatate sunt date de combinatia dintre cafeaua Arabica BIO (provenita din culturi exclusiv organice), extractele BIO de ganoderma si ginseng, precum si BIO siropul de porumb pudra.

Ganoderma si ginsengul sunt binecunoscute pentru efectele lor tonice si energizante, pentru indepartarea senzatiei de oboseala, stimularea activitatii cardiace si a sistemului imunitar, dar si pentru incetinirea procesului de imbatranire prematura.

Coffee for life Ganoderma® Strong Ganoderma ECO Coffee cu 3% extract de Ganoderma cu un gust intens si placut aromat.

Fabricata 100% din boabe selectionate de cafea arabica BIO din culturi exclusiv ecologice, cu o concentratie de 2,3 – 3,3% cofeina si adaos de Ganoderma (cu 30% polizaharide) este o placere inedita pentru toti iubitorii de cafea.

Cofeina stimuleaza functionarea inimii si circulatia si accelereaza metabolismul. Ganoderma, certificata BIO, asigura o protectie renala superioara si cresterea capacitatii de aparare imuna, precum si nivelul de antioxidanti, functionand ca o bariera impotriva proceselor de imbatranire prematura.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *