Masti de ten hranitoare, potrivite pentru sezonul rece

Suntem in plin sezon rece si stii cat de tare iti poate afecta frigul pielea, mai ales pe cea sensibila a tenului. Daca nu ii oferi o ingrijire speciala in lunile de iarna, tenul se poate crapa, usca, apar petele rosii, iar ridurile de expresie devin mai pronuntate.

Ca sa eviti toate efectele negative ale frigului si vantului, trebuie sa folosesti zilnic o crema hidratanta inainte sa aplici fondul de ten si sa iti protejezi tenul cu un fular atunci cand vremea de afara se inrautateste.

Dar, pe langa toate „masurile de precautie”, mastile de fata hranitoare au un loc de cinste in ritualul de ingrijire din timpul iernii. Iti propunem 5 retete de masti pentru ten, pline de nutrienti care iti vor mentine pielea tanara si sanatoasa.

 

1. Masca faciala cu avocado

Avocado mentine pielea tanara si sanatoasa – o hidrateaza, stimuleaza producerea de colagen si elastina, previne aparitia ridurilor si imbatranirea prematura, avand un rol important in regenerarea celulelor pielii si mentinerea aspectului ferm si catifelat.

Ai nevoie de:

  • 1 avocado copt
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura de ulei de cocos pentru uz cosmetic

Preparare:

Paseaza pulpa de avocado cu o furculita, apoi adauga uleiurile (cel de cocos sa se afle in stare lichida). Aplica masca pe tenul curatat de machiaj si impuritati si lasa sa actioneze 20 de minute.

Indeparteaza masca cu un servetel, clateste fata cu apa calduta, apoi tamponeaza excesul de apa cu un prosop din bumbac. Dupa aceea, poti folosi o crema sau un ser hidratant care sa iti pastreze tenul radiant. Repeta pasii de dinaintea aplicarii mastii si cei de dupa indepartarea ei indiferent de masca pe care o aplici.

2. Masca faciala cu miere si ou

Oul si mierea fac minuni pentru ten, pe care il hranesc in profunzime. Lasa pielea fina, catifelata si cu aspect uniform.

Ai nevoie de:

  • 1 galbenus de ou crud
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita praf de argila alba

Preparare:

Amesteca ingredientele si aplica pe ten si gat. Lasa sa actioneze 10-15 minute.

3. Masca faciala cu ciocolata si ulei de migdale dulci

Tratamentele faciale cu ciocolata sunt indicate persoanelor cu tenul sensibil sau uscat. Uleiul de migdale dulci hidrateaza pielea si ii ofera stralucire.

Ai nevoie de:

  • 1 lingura pudra de cacao organica
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingurita de ulei de migdale

Preparare:

Amesteca toate ingredientele. Aplica masca pe tenul curat si lasa sa actioneze 20-30 de minute. Clateste cu apa calda, apoi urmeaza pasii de mai sus si bucura-te de un ten hidratat si revigorat.

4. Masca faciala cu banane si iaurt

Iti va lasa tenul catifelat, hranit si hidratat, gata sa intampine frigul de afara. Bananele stimuleaza regenerarea stratului de colagen si elastina, curata tenul si ii redau luminozitatea.

Ai nevoie de:

  • 1 banana mica bine coapta
  • 1 lingura de iaurt simplu

Preparare:

Paseaza banana cu o furculita, adauga iaurtul si amesteca. Aplica masca pe fata si lasa sa actioneze 30 de minute.

5. Masca faciala cu castravete si apa de trandafir

Apa de trandafir curata pielea si elimina impuritatile care blocheaza porii si duc la aparitia acneei, are efecte antiinflamatorii, hidratante si tonifiante. Daca este folosita dupa demachiere, lasa tenul revigorat si improspatat.

Ai nevoie de:

  • 1 castravete mic dat pe razatoare
  • 2 lingurite apa de trandafiri
  • 1 lingura de miere

Preparare:

Amesteca toate ingredientele, aplica masca si las-o sa actioneze 15-20 de minute.

Daca nu ai timp sa iti pregatesti o masca pentru ten acasa, iti recomandam Rennesence Magnetic Mask, Biotissima® – Masca magnetica antirid.

Este o formula cu totul speciala bazata pe particule de fier si imbogatita cu ingrediente revolutionare in domeniul anti-aging. Modul magic de indepartare cu ajutorul magnetului activeaza microcirculatia la nivelul pielii, crescand capacitatea de regenerare a tesutului, pentru ca tu sa ai un ten intinerit, energizat si sanatos.

Contine:

>> Matrixyl® 3000 care netezeste ridurile, imbunatateste tonusul si elasticitatea pielii.

>> Retinol (vitamina A), care mentine pielea sanatoasa si joaca un rol important in regenerarea celulelor pielii.

>> Datorita uleiurilor nutritive precum uleiul de jojoba, uleiul de migdale dulci si uleiul de masline, pielea este radianta, hidratata si protejata pentru multe ore.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *