Shake-uri sanatoase: ghid pas-cu-pas

Descopera cum sa prepari rapid shake-uri sanatoase si delicioase! Daca esti adepta unui stil de viata sanatos, atunci stii ca shake-urile sunt o solutie salvatoare – cand vrei sa iei o masa gustoasa si satioasa sau sa ii furnizezi corpului proteinele de care are nevoie. Ori, pur si simplu atunci cand esti pe fuga si nu ai timp sa gatesti.

Urmeaza ghidul nostru pas cu pas pentru shake-uri sanatoase. Fii sigura ca obtii maximul de beneficii pe care ti le pot aduce:

Ingrediente, ratii, preferinte

Un shake sanatos se bazeaza pe cateva ingrediente-cheie pe care le ai mereu la indemana. Poti face fel de fel de combinatii si sa creezi un shake delicios indiferent de anotimp.

Iti doresti ca shake-ul tau sa aiba o consistenta cremoasa, care sa iti permita sa il mananci cu lingura? Atunci, raportul dintre lichide si fructe, pudra proteica si alte ingrediente trebuie sa fie:

2/3 ingrediente solide si 1/3 lichide (apa sau lapte vegetal); semintele de in sau taratele de Psyllium intaresc compozitia shake-ului.

Tipuri de shake-uri

Exista mai multe tipuri de shake-uri pe care le poti incerca, dar principalele sunt cele pe baza de banane sau avocado.

shake proteic cu banane si fructe de padurePentru un shake clasic, potrivit in timpul zilei si care se bazeaza pe fructe si verdeturi, incearca urmatorul raport:

  • 1 cana de lapte vegetal (250 ml)
  • 1 banana (inghetata)
  • 1 ceasca fructe de padure (proaspete sau congelate)
  • 1 mana verdeturi preferate
  • o lingura de pudra proteica 

Iti recomandam sa folosesti spanac proaspat deoarece este bogat in nutrienti – fibre, proteine, fier, acid folic s.a. Iar daca folosesti pudra proteica, cu siguranta vei avea senzatia de satietate cateva ore dupa consum.

In prepararea shake-urilor sanatoase, foloseste mereu apa sau lapte vegetal. Descopera AICI reteta noastra de lapte de migdale. Migdalele sunt bogate in magneziu, antioxidanti, proteine, vitamina E, calciu si nu numai. In plus, consumul lor regulat reduce colesterolul rau.

Suplimenteaza-ti aportul nutritional cu super-alimente sau pudre nutritionale: spirulina, chlorella, moringa, canepa (hemp seed), alfalfa, pudra de turmeric, catina etc.

Pregateste-ti pachetele cu fructe si pastreaza-le in congelator

Ai pofta de capsuni? Afine? Sau un mix de fructe de padure? Atunci cand cumperi fructe proaspete, asigura-te ca pastrezi cateva si la congelator.

fructe de padure congelateNu iti fie teama ca fructele isi vor pierde nutrientii: daca le congelezi imediat dupa ce le cureti si le tai, te vei bucura de aproape aceeasi cantitate de vitamine si minerale atunci cand le folosesti in shake-uri.

Fa cateva pachetele de fructe, care sa iti ajunga toata saptamana. Astfel, te bucuri de o varietate de arome in interiorul fiecarui pachetel, care abia asteapta sa fie deschis si folosit.

Pregateste-ti shake-ul pentru mic dejun cu o seara inainte

Daca stii ca urmeaza o dimineata agitata, prepara-ti shake-ul de seara. Asigura-te ca il depozitezi in frigider direct in shaker. Nu adauga seminte de in sau de chia pentru ca se vor extinde peste noapte, iar shake-ul va capata o consistenta mult prea cremoasa.

Cum prepari un shake buget-friendly

Shake-urile sanatoase nu trebuie sa fie costisitoare. Poti sa cumperi si ingrediente mai scumpe, ca acai, goji sau mango, pe care sa le portionezi si sa le pastrezi in congelator. Dar, pentru shake-urile de zi cu zi, orienteaza-te spre ingrediente accesibile ca pret. Aceeasi regula este si in cazul super-alimentelor de sezon.

shake-uri sanatoaseAlege mereu fructele de sezon. Atunci cand apar, sunt mai ieftine si cel mai important – proaspete si bogate in nutrienti. Pentru shake-urile de primavara, iti recomandam caisele, rubarba si capsunile.

Vara, te poti delecta cu afine, piersici, pepene si cirese. Toamna, smochinele, merele, prunele si murele sunt alegerea perfecta.

O optiune prietenoasa cu bugetul este sa folosesti fructele congelate din magazine. Ele sunt culese atunci cand se coc si sunt inghetate la scurt timp. Asta inseamna ca isi pastreaza o mare parte din integritatea nutritionala.

Idei de shake-uri care iti incanta papilele gustative

Life Impulse® Form Shake cu aroma de vanilie sau ciocolataVanilla Madness Shake: 250 ml lapte de ovaz, o mana de spanac proaspat, o banana coapta, o lingurita cu varf de unt de migdale, un sfert de pastaie de vanilie, 2 linguri Life Impulse® Form Shake cu aroma de vanilie.

Post Workout Green Shake: 250 ml lapte de migdale, o ceasca de fulgi de ovaz, o jumatate de avocado, o mana de spanac proaspat, 1/2 lingurita pudra de spirulina, 2 linguri Life Impulse® Form Shake cu aroma de vanilie.

Chocolate Lover Shake: 250 ml lapte de soia, 1 banana coapta, o mana fructe de padure, 1 lingura de miere bio, 1 lingurita pudra de cacao bio, 2 linguri Life Impulse® Form Shake cu aroma de ciocolata.

Recomandarea noastra:

Life Impulse® Form Shake cu aroma de ciocolata si Life Impulse® Form Shake cu aroma de vanilie contin faina de soia (nemodificata genetic), acerola si inulina (fibra solubila) BIO. Si, in plus, un aport considerabil de vitamine si minerale: magneziu, potasiu, calciu, fosfor, fier, zinc, cupru, mangan, acid folic, seleniu, L-carnitina, vitaminele A, C, E, D, B1, B2, B6, B12.

Shake-urile sunt sanatoase si gustoase. Pot fi consumate pe post de mic dejun, pranz sau cina, in functie de preferinte, care acopera toate gusturile. Combinatia de vitamine, minerale si alti nutrienti valorosi tine cu succes locul unei mese si poate contribui la mentinerea unei greutati optime.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *