Poluarea si pielea ta: o lupta pe care o poti invinge

O piele sanatoasa este o conditie incontestabila a frumusetii, iar singura cale de a o mentine astfel este asigurarea unui nivel optim de hidratare, precum si o protectie multipla impotriva factorilor nocivi si a poluarii.

Efectele poluarii din aer asupra sanatatii noastre sunt studiate de mult timp. In ceea ce priveste ingrijirea pielii, exista cercetari care sugereaza ca poluarea poate duce la inflamatie si imbatranire prematura. Astfel, popularitatea crescuta a produselor de ingrijire care combat efectele poluarii nu este o coincidenta.

Poluarea urbana si efectele asupra pielii tale

Poluarea din aer este o combinatie de particule minuscule ca: dioxid de azot, radiatii solare (UV), hidrocarburi aromatice policiclice (HAP), compusi organici volatili (COV), metale grele, oxizi de azot (NOx), particule (PM), ozon si fum de tigara – toate acestea ne afecteaza pielea zi de zi.

Mecanismul exact al modului in care actioneaza poluarea asupra pielii nu este clar, dar cunoastem cu certitudine efectele pe care le are:

  • cauzeaza daune oxidative (radicalii liberi patrund in piele si o ataca)
  • creste inflamatia la nivelul pielii
  • modifica microflora pielii
  • cauzeaza imbatranirea prematura (riduri, pierderea fermitatii tenului, pete pigmentare)
  • pori infundati (care duc la aparitia punctelor negre sau albe).

Cum te ajuta produsele de ingrijire sa combati efectele poluarii

Ingrijirea anti-poluare a pielii este menita sa indeparteze microparticulele nocive din pori si sa le impiedice sa patrunda in straturile mai adanci ale pielii. Mai mult, produsele anti-poluare pot crea o bariera intre pielea ta si factorii poluanti din aer.

Antioxidantii, in special vitamina C, joaca un rol important in protejarea pielii de efectele poluarii. Ajuta la blocarea formarii radicalilor liberi (atomi instabili care pot deteriora celulele si pot duce la imbatranirea prematura) si impiedica pigmentarea pielii.

Niacinamidele sunt, de asemenea, un mare ajutor pentru piele. Ele intaresc bariera naturala a pielii si reduc pagubele produse de factorii poluanti externi. In plus, imbunatatesc aspectul porilor dilatati, uniformizeaza nuanta tenului si reduc liniile si ridurile fine.

Apa de trandafiri curata pielea si elimina impuritatile care blocheaza porii si duc la aparitia acneei, are efecte antiinflamatorii, hidratante si tonifiante.

Regleaza excesul de sebum, previne aparitia cosurilor, amelioreaza roseata pielii si iritatiile, are efect cicatrizant, antibacterian, antiseptic si ajuta la indepartarea punctelor negre. Mai mult, previne imbatranirea prematura si reduce aspectul ridurilor fine.

Ce pasi trebuie sa urmezi ca sa iti protejezi pielea de poluarea urbana:

  1. Demachiaza-ti tenul in fiecare dimineata si seara cu produse bogate in antioxidanti (include in rutina tonice care combat poluarea).
  2. Foloseste un gel de dus, crema pentru ten si crema de corp cu efecte anti-poluare.
  3. Nu uita de protectia contra razelor UV (indiferent de sezon).
  4. Bea multa apa! Hidrateaza pielea si ii intareste bariera de protectie contra microparticulelor poluante din aer.
  5. Detoxifiaza-ti regulat pielea cu produse ce absorb toxinele si le indeparteaza natural.
Iti recomandam:

Treasured Rose 2 in 1 gel de dus si spumant de baie Biotissima® este un produs irezistibil pe care trebuie sa il ai! Spuma sa catifelata cu parfum fin floral te va relaxa si rasfata in fiecare zi.

Formula cremoasa curata delicat, previne deshidratarea si sustine refacerea barierei naturale de protectie a pielii.

Treasured Rose crema de corp Biotissima® cu apa de trandafiri BIO – este special creata pentru a oferii pielii o ingrijire complexa:

  • hidrateaza in profunzime, asigura protectie impotriva factorilor externi, conferind catifelare si un aspect radiant.

Treasured Rose Biotissima® inglobeaza ingrediente delicate ce intaresc bariera naturala de aparare a pielii.

Apa de trandafiri Bio – un adevarat elixir pentru piele, contine antioxidanti care neutralizeaza radicalii liberi si redau pielii noastre aspectul sanatos si stralucitor.

Aloe Vera Bio – apreciata pentru proprietatile de hidratare, reda elasticitatea si incetineste procesul de imbatranire al pielii.

Luminita Noptii Bio – cunoscuta pentru rolul de prevenire a imbatranirii premature a pielii, regenerare a celulelor pielii, eliminarea petelor pigmentate si a iritatiilor.

Untul de cacao, untul de shea, uleiul de seminte de struguri si uleiul de migdale sunt ingredientele care au grija de pielea noastra – imbunatatesc elasticitatea pielii si ii mentin supletea.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *