Lucrezi de acasa? Iata ce beneficii iti poate aduce

Lucrezi de acasa si ai impresia ca nu exista destule activitati care sa te ajute sa treci cu bine peste aceasta perioada? Poate asa gandim cu totii la inceput, dar o sa vezi ca situatia nu e chiar atat de rea.

Mai mult, poti profita de timpul pe care il petreci acasa si sa faci lucrurile pe care ti le doresti de ceva timp, dar despre care mai mereu ai spus ca nu ai timp sau energie.

Iata ce beneficii iti poate aduce lucrul de acasa:

1. Seteaza-ti un mindset pozitiv cand lucrezi de acasa

Este poate cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci. Daca nu pleci in aceasta aventura cu optimism, nu o sa vezi niciun beneficiu.

Gandeste-te ca atunci cand lucrezi de acasa ai mai mult timp sa te organizezi, nu mai pierzi zeci de minute sau chiar ore pe traseul munca-acasa si iti poti da un binemeritat repaus.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta:

  • nu incepe sa lucrezi fara sa iei micul dejun (poti face si cateva exercitii de stretching, nu te opreste nimeni)
  • NU LUCRA DIN PAT, organizeaza-ti biroul si vei fi mult mai eficient
  • daca este posibil, programeaza-ti intalnirile (meetings) dupa ora 10 – in primele ore ale diminetii e posibil sa nu fii atat de concentrat(a)
  • ia mici pauze, de 5-10 minute, o data la o ora, in care sa te misti putin prin casa si sa te hidratezi
  • planifica-ti task-urile zilnice si respecta-le termenul limita (atunci cand esti organizat, ai mai putine riscuri sa te stresezi si sa te aglomerezi cu munca)

Asa ca, valorifica-ti timpul si obtine maximul de beneficii atunci cand lucrezi de acasa. Descopera in continuare cum:

2. Citeste mai mult

lucrezi de acasa

Ti-ai tot cumparat carti si nu ai avut timp sa le citesti? Daca raspunsul tau este DA, sa stii ca lucrul de acasa poate fi solutia pe care o asteptai.

Asa ca, scoate cartile de pe raft si pune-le la vedere, poate chiar pe birou. Iar atunci cand iei o pauza, ce iti poate relaxa mintea mai bine decat 5-10 pagini citite din cartea ta preferata?

Totusi, ai grija sa nu te lasi absorbita de poveste si sa nu te mai intorci la lucru. Daca crezi ca se poate intampla asta, atunci cel mai bine e sa citesti dupa ce termini un task important, ca si cum te-ai recompensa. Te poate ajuta sa fii si mai eficienta, nu-i asa?

3. Lucrezi de acasa la proiectul tau personal

Stilul de viata modern vine la pachet cu graba, stres si termene limita. Foarte rar mai avem timp de noi si de micile proiecte care ne fac fericiti. Uneori, poate chiar deloc. Iar dorintele noastre raman undeva in minte si nu se concretizeaza niciodata.

hobby

Lucrul de acasa poate schimba asta. Pentru ca ai mai mult timp pentru tine si un mindset pozitiv, asa cum am vorbit inainte, incearca sa faci ceva numai pentru tine.

Dedica timp unui hobby! Picteaza, fa miscare, creeaza retete de poveste, aprofundeaza-ti tehnicile de make-up, gradinareste, fa fotografii ca un profesionist, creeaza obiecte DIY (do it yourself). Posibilitatile sunt nelimitate!

Daca te-ai gandit sa iti deschizi propria afacere, acum este momentul potrivit sa cercetezi piata, sa cauti informatii despre cum poti sa incepi si sa iei legatura cu oameni care te pot ajuta in demersurile tale. Ai mai mult timp la dispozitie, aminteste-ti asta, si profita!

4. Fa modificari in casa

lucrezi de acasa

Vrei sa schimbi culoarea peretilor din primavara trecuta si nu ai reusit nici acum? Daca lucrezi de acasa, ocupa-ti timpul in mod util si fa modificarile pe care ti le doresti.

  • vopseste peretii in culori calde
  • fa curatenie in dulapuri (recicleaza ce se poate, doneaza hainele si obiectele pe care nu le mai folosesti si ordoneaza-le pe restul)
  • schimba asezarea mobilei (stiai ca are un impact foarte mare si cateodata pare ca ai schimbat intreaga mobila? Incearca si tu!)

5. Implica-ti familia in diverse activitati

Lucrul de acasa inseamna si mai mult timp petrecut cu familia. Suna frumos, dar daca nu stii cum sa te organizezi si sa impaci responsabilitatile de la locul de munca cu viata de familie, poti intampina mici dificultati. La fel ca si in celelalte cazuri, tot organizarea este raspunsul.

Daca iti indeplinesti task-urile la munca dupa un program pe care sa il respecti, atunci iti ramane timp si pentru cei dragi. Iata cateva dintre ideile noastre pe care le poti pune in practica cu succes:

  • uitati-va impreuna la un film
  • jucati-va diferite jocuri distractive de societate
  • gatiti impreuna sau experimentati si inventati o reteta noua
  • descoperiti muzeele si galeriile de arta ale lumii prin intermediul tururilor virtuale
  • discutati mai mult despre ce se intampla in vietile voastre. Acum este momentul potrivit sa acordam mai mult timp celor care fac parte din viata noastra si sa ii ascultam mai des.

Tu ce activitati ai atunci cand lucrezi de acasa?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *