DA RESET VIETII TALE! Partea 7: Timpul liber iti poate aduce succesul

Timpul liber iti poate aduce mai mult succes? DA! Descopera cum sa il investesti ca sa te bucuri de o viata cu mai multe oportunitati si mai putin stres.

Cand te gandesti la succesul profesional pe care cei din jurul tau il ating, te intrebi care sunt pasii pe care i-au urmat si ce fac ca sa il mentina. Poate ai in minte ca un om de succes vine acasa dupa programul de lucru si se implica in proiecte suplimentare sau isi continua munca de la birou.

Sau poate nu te gandesti deloc ce fac in timpul lor liber, in weekend-uri sau in zilele libere, cand sunt departe de birou si laptop. Dar ar trebui sa te gandesti.

Pentru ca modul in care oamenii isi petrec timpul liber poate avea un impact major asupra succesului lor in lumea profesionala.

Oamenii de succes tind sa isi petreaca timpul liber in cel putin 7 moduri productive. Afla in continuare care sunt:

1. Fac miscare in timpul liber

Exercitiul fizic este important atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru cea psihica. O jumatate de ora de activitate dupa munca sau in weekend iti face sangele sa pompeze si creierul sa elibereze endorfine si sa functioneze mai bine.

Miscarea te ajuta sa fii intr-o forma fizica mai buna si iti va da mai multa incredere in tine. Mai mult, vei construi muschi, vei arde calorii si iti vei oxigena creierul – oferindu-ti o eliberare dupa o zi solicitanta.

Tine minte ca sportul este o modalitate foarte buna sa combati stresul pe termen lung. Daca il practici in mod regulat te va ajuta sa iti creezi o rutina care iti va influenta pozitiv si locul de munca.

Plus ca, s-a demonstrat stiintific ca persoanele care au o viata activa tind sa fie mai putin stresate la locurile de munca.

2. Citesc

Oamenii de succes nu inceteaza niciodata sa citeasca. Indiferent daca este vorba despre fictiune, biografii, articole, reviste sau carti de dezvoltare personala, cititul te ajuta sa intelegi mai bine lumea din jur.

Personajele, mediile, culturile si ideile noi pe care le descoperi te ajuta sa iti dezvolti noi abilitati, sa iti imbunatatesti vocabularul si sa fii in contact cu metode de crestere personala si profesionala.

Mai exact, daca citesti cel putin 30 de pagini intr-o zi, vei avea abilitati de comunicare mai bune – si ceva despre care sa vorbim in timpul intalnirilor de afaceri.

3. Nu se opresc din invatat si participa la tot felul de cursuri

Educatia nu ar trebui sa se opreasca odata cu scoala si nu ar trebui sa fie limitata la institutii. Cei mai de succes oameni din lume sunt cei care nu inceteaza niciodata sa invete. Intotdeauna incorporeaza noi abilitati pentru CV-urile lor si invata noi aspecte ale lumii din jur.

Iar cursurile de instruire sau dezvoltare nu sunt deloc de greu de gasit. De asemenea, nu subestima valoarea cursurilor online gratuite.

Daca ai o ora de timp liber si o conexiune la Internet, poti incepe un curs care sa te scoata din rutina. Te ajuta sa iti aprofundezi cunostintele sau de ce nu – sa inveti ceva nou.

4. Isi dedica timpul liber altor cauze

Mai exact, se implica in activitati de voluntariat. Voluntariatul, indiferent unde sau cum il faci, este benefic atat pentru tine, cat si pentru comunitatea din care faci parte.

Indiferent daca ajuti la curatarea unei bucati de padure, platentezi copaci, plimbi cainii dintr-un adapost, oferi consiliere unui grup de tineri sau esti voluntar la o cantina pentru persoanele defavorizate, poti face cu timpul tau o schimbare in bine.

Voluntariatul are efect si in viata ta profesionala. Te ajuta sa combati eventualul stres cu care te confrunti in anumite perioade si sa te eliberezi de rutina. Mai mult, iti da o satisfactie personala care te face sa iti apreciezi mai mult viata si sansele pe care le ai.

5. Se conecteaza cu cei din jur

Cele mai multe ocazii de networing si socializare exista in afara orelor de munca. Oamenii de succes sunt dispusi sa iasa in afara zonelor de confort si vor sa intalneasca mereu oameni noi.

Ei nu sunt neaparat interesati de intalnirea oamenilor pentru a obtine noi vanzari sau de a gasi un nou angajat.

In schimb, le place pur si simplu sa vorbeasca cu oamenii despre viziunea lor, iar succesul ii urmareste in mod natural. Tine minte! Cu cat este mai larga reteaua ta de contacte, cu atat vei avea mai multe oportunitati.

6. Au hobby-uri

Crezi ca daca te concentrezi exclusiv pe munca ai gasit calea rapida catre succes? Te izolezi, nu lasi nimic sa te distraga si vrei sa faci intr-o luna de zile cati altii intr-un an?

Acest tip de abordare are un dezavantaj major. Ajungi sa fii stresat, posibil sa ajungi la burnout si te impiedica sa dezvolti abilitati in alte domenii.

Gasirea si practicarea unui hobby, pe de alta parte, te ajuta in primul rand sa scapi de stres. Apoi, sa iti pui locul de munca in perspectiva si sa-ti construiesti abilitati care sa le completeze cele pe care le folosesti la job.

Este un suflu de aer proaspat care te mentine in contact cu tine si cu viata ta. In plus, daca ai un hobby social, iti va oferi si oportunitati de networking.

7. Petrec timpul liber cu prietenii si familia

Locul de munca nu trebuie sa insemne TOATA VIATA TA. Trebuie sa iti dedici timpul, energia si celelalte resurse si familiei si prietenilor. Concentrarea prea mare asupra carierei tale inseamna auto-sabotare!

Daca vrei sa ai succes in viata, trebuie sa acorzi prioritate relatiilor personale. Nu pierde din vedere legatura ta cu prietenii si membrii familiei, oricat de mult iti doresti sa avansezi pe scara profesionala.

Tu cum iti petreci timpul liber?

Iti multumim ca ai fost alaturi de noi in seria DA RESET VIETII TALE! Poti citi si celelalte articole care speram sa te inspire in link-urile de mai jos:

Partea 1Cum iti planifici mesele si ce superalimente ti se potrivesc pentru a manca sanatos si echilibrat

Partea 2Green detox: pierzi in greutate, castigi energie

Partea 3Rutina de ingrijire zilnica – cum o alegi in functie de ten

Partea 4De ce sa alegi produse ECO si cruelty free de ingrijire a casei

Partea 5Activitatea fizica si proteinele: combinatia de succes pentru un corp de invidiat

Partea 6Provoaca-te zilnic sa faci un lucru nou si atrage fericirea in viata ta

Articol scris de,
Daniela Marc
Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *