Vitamina D3 – sanatate la puterea a treia

Vitamina D3 este cunoscuta si ca „vitamina soarelui” sau „vitamina antirahitica”. Are un rol important in buna functionare a organismului, mai ales in asimilarea calciului. In cazul unei carente, acest lucru se va resimti in tot corpul. De aceea, nu trebuie sa neglijam aportul ei zilnic.

vitamina D3

Ce este vitamina D3

Este o vitamina produsa la nivelul pielii, dupa expunerea la razele soarelui. Stiai ca 15-20 minute de expunere a bratelor si a fetei la lumina solara iti asigura cantitatea necesara de vitamina D intr-o zi?

Cantitatea zilnica necesara de vitamina D3 se calculeaza in functie de expunerea naturala la razele soarelui. De aceea, aceste calcule difera de la o tara la alta.

Vitamina D se imparte in doua categorii: ergocalciferol (vitamina D2, acelasi tip care se gaseste si in alimente) si cholecalciferol (vitamina D3, tipul care se obtine prin expunerea la soare). Singurul benefic pentru organism este al doilea tip.

Simptome ale deficitului

Printre primele simptome carora trebuie sa le acorzi atentie se numara:

  • dureri musculare si slabiciune la nivelul muschilor
  • schimbari bruste de comportament (stari de iritabilitate, melancolice sau depresive)
  • oboseala continua
  • lipsa de concentrare
  • apatie
  • transpiratie excesiva
  • dureri articulare
  • migrene.

Iti recomandam:

Life Impulse® D3 Complex este un supliment alimentar benefic intregului organism ce contine vitamina D3, K2 si Omega 3 vegetala. Contribuie la: mentinerea sanatatii oaselor; imbunatatirea starii de spirit; sustinerea functionarii sistemului imunitar; sustinerea buna functionarii sistemului cardiovascular

Vitamina D este produsa la nivelul pielii dupa expunerea la razele soarelui, astfel in contact cu razele ultraviolete B (UVB) ea este transformata in vitamina D3.

ajuta la absorbtia mai rapida a calciului in organism: astfel la persoanele invarsta impiedica fragilizarea oaselor si previne fracturile
previne rahitismul la copii si ajuta la o dezvoltare mai armonioasa a sistemului osos. Vitamina K2 contribuie la metabolismul calciului in organism si asigura transportul si fixarea calciului in oase alaturi de vitamina D3.
in dieta copiilor este deosebit de importanta deoarece ajuta la dezvoltarea armonioasa a sistemului osos si a dintilor
in cazul persoanelor de varsta a treia mentine sanatatea oaselor si reduce riscul fracturilor.

Omega 3 sunt acizi grasi esentiali nesaturati, pe care organismul este incapabil sa ii produca. Continutul de acizi grasi esentiali din semintele de in contribuie la:

scaderea tensiunii arteriale
diminueaza aparitia problemelor cardiovasculare, ajutand la mentinerea functionalitatii aparatului circulator
reducerea nivelul de colesterol si de trigliceride
arderea grasimilor si transformarea lor in energie.

Imbunateste-ti starea de spirit si sustine functionarea sistemului imunitar. Suplimentul alimentar natural este o sursa de energie si vitalitate atat pentru tine, cat si pentru cei mici.

Poti citi mai multe despre Vitamina D3 AICI.

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *