Sanatatea femeii – TOP vitamine si minerale

Sanatatea femeii, atat fizica cat si psihica, tine de o multitudine de factori. Stii deja ca organismul tau are nevoie de vitamine si minerale pentru a ramane sanatos si puternic. O alimentatie sanatoasa este cea mai buna sursa de nutrienti esentiali: fructe, legume, cereale integrale si grasimi sanatoase.

Acestea fiind spuse, este dificil sa stii cu siguranta daca ai un aport suficient de vitamine si minerale. In plus, lucrurile devin si mai confuze atunci cand, de exemplu, doresti sa suplimentezi dieta cu un produs natural, care sa te ajute sa combati crampele premenstruale, insomniile sau chiar acneea.

sanatatea femeii

Iata cateva vitamine si minerale care nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica a unei femei. Cantitatile se schimba in functie de varsta, carente, anemii, perioada (sarcina, alaptare, menopauza etc.) sau dieta (vegan, vegetarian etc.):

  • calciu si magneziu
  • Omega-3
  • fier
  • vitamine din grupul B, in special B9
  • coenzima Q10

Sanatatea femeii si aportul de nutrienti

1. Calciu si magneziu

Magneziul este esential pentru multe procese care au loc in organism. O deficienta – care este destul de obisnuita – poate duce la crampe, anxietate, constipatie, dureri musculare, dificultati de somn si alte simptome neplacute.

Calciul este un mineral esential pentru echilibrul hormonal si pentru functionarea normala a sistemului endocrin. In plus, mentine aspectul sanatos al unghiilor, parului si pielii.

Complexul de vitamine si minerale Complex Coral Calciu+Mg contribuie la reducerea oboselii si extenuarii, la functionarea normala a sistemului nervos si la metabolismul energetic normal.

Calciul din compozitie mentine oasele si dintii puternici, fiind un real ajutor dupa varsta de 40 de ani.

2. Omega – 3

Stiai ca un aport zilnic suficient de Omega – 3 regleaza productia de sebum si poate preveni aparitia acneei? In plus, acest tip de grasime sanatoasa imbunatateste sanatatea inimii, regleaza metabolismul, imbunatateste vederea si reduce inflamatia.

Omega 3, cu ulei de peste BIO, Life Care®, diminueaza aparitia problemelor cardiovasculare, ajutand la mentinerea functionalitatii aparatului circulator. Imbunatateste memoria si protejeaza sanatatea mentala.

3. Fier

Fierul reduce starea de oboseala, previne aparitia ametelilor si ajuta la pastrarea energiei si a capacitatii de concentrare. Majoritatea anemiilor sunt cauzate de carentele de fier din organism.

Mai ales in perioada menstruatiei (cu atat mai mult daca menstuatia este una abundenta), femeile trebuie sa suplimenteze aportul de fier pentru a preveni anemia.

Life Impulse® FerVit cu acerola BIO (sursa de vitamina C) asigura transportul oxigenului in sange si previne oboseala si anemia. Poate fi utilizat de adolescenti, persoane varstnice, femei gravide sau care se afla in perioada de alaptare.

4. Vitamine din gama B

Biotina, acid folic, B6 si B12 sunt unele dintre cele mai importante vitamina din gama B pe care orice femeie trebuie sa le asimileze in cantitati suficiente. Ajuta la mentinerea sanatatii unghiilor, parului si pielii, regleaza nivelul hormonal, tonusul muscular si iti dau energie.

Deficienta de vitamina B poate duce la: oboseala, caderea parului, anemie, crampe, eczeme, depresie si nu numai.

Life Impulse® B Magnific, complex de Vitamina B,  are un rol important in reglarea metabolismului, in special in cazul persoanelor varstnice sau cu un stil de viata dezechilibrat. In plus, creste puterea de concentrare, sustine sistemul imunitar si diminueaza stresul si oboseala. 

Citeste AICI mai multe despre importanta vitaminei B9 in organism.

5. Coenzima Q-10

Coenzima Q10 este o substanta similara vitaminelor, care se gaseste in fiecare celula din organismul uman, fiind folosita in producerea de energie care duce la intretinerea organelor si dezvoltarea organismului. 

Specialistii spun ca stilul de viata modern afecteaza nivelul coenzimei Q10 din organism, astfel ca de multe ori e necesar sa intervenim pentru reglarea lui. 

Life Impulse® Antioxidant Q10 este un bun antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi, mentin celulele tinere si impiedica imbatranirea prematura.

Alti nutrienti esentiali pentru sanatatea femeii sunt: Zinc, Vitamina D, Vitamina C, probiotice, fibre, melatonina. Le gasesti pe toate AICI.

Sanatatea femeii – afectiuni specifice si remediile naturale adjuvante

Pentru probleme specifice, precum dereglari hormonale (amenoree, dismenoree), stres, lipsa libidoului, dureri premenstruale sau reglarea ciclului menstrual, pe langa consultul medicului de specialitate sunt recomandate si o serie de adjuvanti naturali.

Sucul de noni, fructul minune pentru sanatatea femeilor

Ajuta la reglarea metabolismului si diminuarea simptomelor cauzate de menopauza sau menstruatie. Consumat dimineata pe stomacul gol, ofera o stare de bine de durata, elimina stresul sau oboseala si ajuta la regenerarea celulelor din corp.

Acest fruct special este bogat in vitaminele A, C si B3 care sustin si intaresc sistemul imunitar. Noni este si un foarte bun tonic general, care reda vitalitatea intregului organism si este recomandat pentru perioadele de stres fizic sau psihic.

Suplimentul alimentar Life Impulse cu Noni BIO si extract de cohos negru este conceput special pentru a trata problemele ginecologice si a reda echilibrul hormonal in organism.

Rhodiola rosea, echilibrare fizica si psihica naturala

Asigura o reechilibrare a intregului organism. Reduce actiunea enzimei monoaminoxidaza si catecol-O-metiltransferaza care degradeaza actiunea serotoninei si a dopaminei. Elibereaza „moleculele fericirii” si mentine nivelul dopaminei crescut.

Stimuleaza libidoul si imbunatateste functia sexuala, actioneaza asupra dezechilibrelor hormonale din organism si accelereaza arderea grasimilor corporale (poate descompune tesutul adipos de la nivelul abdomenului)

Life Impulse® ECO Rhodiola Rosea este eficienta in starile depresive, pentru relaxarea organismului si refacerea bunei dispozitii. Consumul regulat poate induce o capacitate crescuta a organismului de a face fata factorilor stresanti.

Gingko Bioba si salvie pentru combaterea simptomelor legate de menopauza

Menopauza provoaca multe modificari in corpul tau. Simptomele sunt rezultatul scaderii productiei de estrogen si progesteron in ovare si pot include: bufeuri, crestere in greutate sau uscaciune vaginala. Mai mult, menopauza poate creste riscul pentru anumite afectiuni ca osteoporoza.

Life Impulse® Menopause cu BIO Ginkgo Biloba, o combinatie UNICA de plante: luminita noptii, coada calului, Angelica sinensis, salvie, precum si extract BIO de Gingko Biloba.

Aceste plante au proprietati recunoscute ce pot ajuta la diminuarea simptomelor provocate de dereglarile hormonale ce apar odata cu instalarea menopauzei: bufeurile, transpiratia abundenta, precum si modificarile psihologice – depresii, iritare, insomnie si starile de oboseala.

Luminita noptii, remediul natural care amelioreaza simptomele premenstruale

Acest ulei reprezinta o sursa bogata de acizi grasi nesaturati, esentiali in reglarea metabolismului si a nivelului hormonal din corp.

Pe langa beneficiile ginecologice, uleiul de Luminita Noptii este cunoscut pentru rolul sau de prevenire a imbatranirii premature a pielii, intarire a unghiilor si a firului de par, regenerare a celulelor pielii sau chiar eliminarea petelor pigmentate si a iritatiilor de pe piele.

Uleiul de Luminita Noptii din compozitia suplimentului alimentar Life Impulse MentroEasy ajuta la mentinerea echilibrului hormonal si contribuie la ameliorarea sindromului premenstrual.

Sanatatea femeii este esentiala! Tu iti suplimentezi dieta? Daca da, spune-ne ce vitamine si minerale folosesti!

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *