Mancarimi ale pielii dupa dus? Iata ce poti face!

Mancarimi ale pielii

Mancarimi ale pielii, senzatie de piele care „te strange”, piele descuamata sau iritata… sunt doar cateva lucruri care trebuie sa traga un semnal de alarma. Ce se intampla cu pielea mea?

Dupa un dus sau o baie, ar trebui sa ne simtim revigorate, sa avem o stare de bine si sa ne simtim pielea catifelata si relaxata. Hai sa descoperim impreuna ce e cu aceste mancarimi ale pielii si ce putem face ca sa le spunem ADIO pentru totdeauna.

Mancarimi ale pielii – ce le cauzeaza?

O bariera cutanata compromisa duce la o piele uscata, iritata si cu senzatia de mancarime. Cand bariera naturala de protectie a pileii este slabita, pielea nu mai este in masura sa isi indeplineasca cele doua functii principale:

1. Folosesti produse de curatare dure

O bariera puternica a pielii incepe atunci cand ne curatam pielea. Asa ca, foloeste mereu cele mai indicate produse pentru pielea ta.

Evita produsele care contin parabeni si parafine! Alege-le pe cele cu ingrediente blande cu pielea ta, cu ingrediente BIO.

Iti recomandam gelul de dus Treasured Rose 2 in 1 cu apa de trandafiri BIO.

Curata in profunzime si delicat pielea si ajuta la refacerea barierei naturale de protectie a acesteia, fara a o deshidrata dupa baie.

2. Apa este prea fierbinte

Apa fierbinte are, de asemenea, capacitatea de a elimina uleiurile si lipidele naturale de la suprafata pielii.

Atunci cand compromiteti bariera lipidica (care reprezinta aproximativ 50% din epiderma), pielea se va deshidrata mult mai usor si va fi supusa riscului de iritatii sau descuamare.

Asadar, evita apa fierbinte atunci cand faci baie sau dus pentru ca iti va lasa pielea si mai uscata decat era inainte.

3. Dusurile tale sunt prea lungi

Cu cat iti expui mai mult pielea la apa fierbinte, cu atat ca creste riscul sa ai mancarimi ale pielii, iar pielea sa se usuce. Problema e si mai grava daca locuiesti intr-o zona cu apa dura.

Expunerea frecventa a pielii la apa dura, mai ales daca este deja predispusa la uscare, poate agrava aceste conditii.

4. Faci dus prea des

Acest lucru poate fi o surpriza, dar este posibil sa nu fie nevoie sa faci dus in fiecare zi! Desigur, depinde de mediul de viata si de obiceiurile stilului tau de viata.

Dar, dermatologii spun ca pielea corpului nu are nevoie de o curatare zilnica, ci mai degraba de adaptarea ritualului de ingrijire. De la alegerea gelului de dus sau al sapunului la hidratare, despre care vom vorbi imediat.

5. Atentie la detergentul de rufe

Pentru unele persoane, mancarimile pielii pot fi cauzate de prosopul pe care il utilizeaza decat de dusul in sine. De ce? Din cauza detergentului pentru rufe.

Agentii de curatare traditionali pot contine substante dure si alte ingrediente iritante care pot provoca dermatita in pielea sensibila.

Iti recomandam Detergent lichid cu nuci de sapun si lavanda – BioHAUS®.  un produs pe baza de nuci de sapun BIO, ce spala, parfumeaza si curata chiar si petele dificile de pe toate tipurile de haine colorate (matase, lana, sintetice), fara a deteriora tesatura acestora.

Detergentul poate fi folosit chiar si de persoanele cu piele sensibila, deoarece este garantat ca nu provoaca alergii de niciun tip. 

Alege mereu alternative sanatoase pentru spalatul rufelor!

Cum poti sa ai o piele hidratata si sanatoasa

Microbiomul pielii fiecaruia dintre noi este unic, deci nu exista un singur raspuns magic pentru ameliorarea mancarimii.

Gaseste ceea ce functioneaza pentru tine cu ajutorul sfaturilor de mai jos. Daca uscaciunea si mancarimea nu se amelioreaza, apeleaza la sfatul unui medic specialist.

  • fa dusuri mai scurte, cu apa calduta: nu numai ca vei evita sa iti indepartezi grasimile protectoare de la suprafata pielii, dar dusul in apa mai rece este, de asemenea, o modalitate excelenta de a pastra umezeala in piele.
  • hidrateaza-ti pielea imediat dupa ce iesi din dus: este un pas esential, peste care nu trebuie sa treci niciodata. Usuca-te usor cu un prosop, fara sa iti freci pielea, apoi aplica o crema sau lotiune de corp puternic hidratanta.
  • schimba-ti produsele de ingrijire pana le gasesti pe cele care iti priesc cel mai bine. Nu uita, pielea e cel mai mare organ al corpului, asa ca trebuie sa avem grija de ea.

Tu cum iti ingrijiesti pielea?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *