Obiceiurile sanatoase cu care sa incepi anul

Obiceiurile sanatoase cu care sa iti incepi anul sunt un subiect de discutie in fiecare luna ianuarie. Dar printre atatea rezolutii, promisiuni de schimbare si vesnica „fii cea mai buna versiune a ta”, lucrurile importante pot scapa usor de sub controlul nostru.

Ne setam obiective mult prea mari sau cu un termen de realizare foarte scurt, iar atunci cand nu le putem indeplini, devenim frustrati si abandonam intreaga idee.

Sfatul nostru este sa incepi mereu cu pasi mici, dar siguri. Sa nu pui presiune pe tine si sa traiesti viata o zi pe rand, fara sa te streseze proiectiile viitoare. TU ESTI INDEAJUNS, oriunde, oricand. Tot ce trebuie sa faci e sa introduci in rutina zilnica mici obiceiuri sanatoase care sa iti mentina starea de bine constanta.

Asa ca, iti propunem niste idei simple, si mai ales… delicioase.

1. Incepe-ti ziua cu matcha latte, un boost de energie si vitalitate

matcha latte si obiceiurile sanatoase

Matcha este un superaliment folosit de secole, initial in cultura japoneza, de unde isi are originea. Termenul matcha si pronuntia sa (maa-chuh) sunt derivate din cuvintele japoneze care inseamna „pamant” si „ceai”.

Matcha este practic ceai verde obtinut din planta Camellia Sinensis, dar principala diferenta fata de ceaiul verde obisnuit este ca matcha este creata din utilizarea intregii frunze.

Matcha contine: vitaminele C, A si toate vitaminele B, minerale care te pot ajuta sa te feresti de raceala si gripa, care elimina radicalii liberi, ajuta sanatatea oaselor si cartilajelor si nu numai.

Compozitia nutritionala a 100 g pudra de matcha:

  • 324 kcal
  • 30 g proteine
  • 38 g carbohidrati
  • 38 g fibre
  • 1200 mcg folat
  • 5000 UI vitamina A
  • 17 mg fier
  • 420 mg calciu 
  • 2700 mg potasiu
  • 2900 mcg vitamina K
  • 60 mg vitamina C
  • 350 mg fosfor
  • 230 mg magneziu

Are o aroma puternica, distincta, pe care multi o compara cu spanacul sau iarba de grau.

Secretul din spatele super-puterii matcha se gaseste in compusii sai polifenoli numiti catechine, care sunt un tip de antioxidant care se gaseste in superalimente precum ceaiul verde, cacao si mere.

Are un gust placut, este usor de preparat si este excelenta in regimul vegan sau vegetarian.

Matcha Ecologica, Life Care®

Iti recomandam sa incerci Matcha Ecologica, Life Care®, cu care poti prepara un matcha latte delicios.

Ingrediente:

½- 1 lingurita pudra de matcha organica

¾ cana lapte de migdale organic

¼ cana lapte de orez organic

Mod de preparare:

1. Adauga ingredientele într-un recipient de but simplu sau in shakerul Life Care® si amesteca bine, pana la omogenizare.

2. Dupa preferinte, o poti consuma ca atare, sau o poti indulci cu miere, sirop de agave, zahar de cocos. Iar pentru un plus de gust, poti adauga condimentul tau preferat: vanilie, scortisoara, ghimbir, cardamom, nucșoara, turmeric.

Citeste si articolul nostru de blog, Pudra de matcha – cum te ajuta sa slabesti.

2. Inlocuieste gustarile „vinovate” dintre mese cu variante sanatoase

Stim cum este sa vrei sa „rontai” ceva. E normal, dar cu toate astea nu e indicat deloc pentru sanatatea ta. Unul dintre obiceiurile sanatoase pe care le poti adopta in acest an este sa renunti la dulciurile cu zahar, chipsurile din comert sau popcorn si sa le inlocuiesti cu variante sanatoase.

Micile delicii dintre mesele principale trebuie sa aiba ingrediente nutritive, sa nu contina coloranti, conservanti sintetici sau zahar.

Noi iti propunem sa „rontai” nuci sau seminte. Sunt extrem de nutritive si cel mai important este ca sunt satioase. Iti ofera un boost de vitamine si minerale si te ajuta sa te concentrezi mai bine pe tot parcursul zilei. Nu te speria de numarul mare de calorii pe care il contin – daca mananci maxim o mana de nuci sau seminte pe zi este perfect!

Citeste articolul nostru, 10 nuci si seminte pentru un boost de energie, si descopera cat de benefice sunt pentru sanatatea ta.

Si mai la indemana sunt batoanele noastre vegane, pe baza de proteine vegetale din soia, orez si mazare. Le gasesti in doua variante, cu boabe de cacao sau cappucino, ca sa le poti alterna.

Continutul ridicat de proteine si fibre ajuta la mentinerea senzatiei de satietate timp indelungat. Ingredientele de origine vegetala iti ofera energia de care are nevoie organismul tau si reduc senzatia de oboseala, ca tu sa te bucuri de o zi productiva de dimineata pana seara.

batoane vegane proteice

Baton VeganProteic, cu Cappucino, Life Care® si Baton VeganProteic, cu boabe de cacao, Life Care®

  • Aport optim de fibre, minerale si vitamine
  • Este gustarea sanatoasa potrivita in orice moment al zilei, daca iti doresti o dieta echilibrata.

3. Incheie seara cu o cana de turmeric latte, care combate inflamatia si ajuta la un somn linistit

turmericul si obiceiurile sanatoase

Inflamatia este un proces normal care are loc in corpul nostru. Insa, atunci cand este in exces, poate cauza diferite probleme de sanatate pe care este bine sa le prevenim.

De asemenea, stim cu totii cat de important este somnul pentru a ne mentine starea de bine. Atunci cand nu dormim suficient sau somnul nu este odihnitor, ne simtit stresati, ne concentram greu si tot ce vrem este sa ne intoarcem cat mai repede in pat.

De aceea, iti propunem ca un obicei sanatos pe care sa il adopti anul acesta este sa bei in fiecare seara, cu 30 de minute inainte de culcare, o cana de turmeric latte. Bautura se mai numeste „laptele auriu” sau „lapte de turmeric”.

Ceea ce face turmericul atat de valoros este substanta activa predominanta, curcumina, unul dintre cei mai puternici antioxidanti din natura, cu proprietati antivirale, antiinflamatorii, antifungice, antibacteriale, antimutagene si anticancerigene.

Turmericul are un continut bogat de fier, sodiu, cupru, mangan, potasiu, vitamina B6, fibre, uleiuri volatile, flavonoide și curcuminoide – substanțe cu un puternic efect antiinflamator.

Iata cum poti sa prepari turmeric latte:

Ingrediente: 

O cana de lapte vegetal 

O lingurita ulei de cocos

1/2 de lingurita de turmeric pudra (sau continutul unei capsule TurmeriCool, cu piperina si curcumina, Life Care®)

putin piper negru macinat (pentru activarea curcuminei)

Optional: scortisoara, dupa gust, si indulcitor natural (nu se foloseste zahar).

Mod de preparare: 

Amesteca turmericul pudra, uleiul de cocos, piperul si scortisoara (daca vrei un plus de aroma) pana cand se omogenizeaza.

Pune la incalzit laptele, insa nu il lasa sa fiarba. In timp ce laptele se incalzeste, adauga amestecul initial si amesteca pana cand se dizolva complet.

Adauga preparatul intr-o cana, apoi indulceste-l dupa gust. Il poti condimenta cu anason sau chiar cu ghimbir.

turmericool life care turmeric

Iti recomandam TurmeriCool, cu piperina si curcumina, Life Care®.

Contine o proportie de 95% de curcumin, extractul PUR din turmeric, dar si o reteta aparte, o combinatie care creste cu mult eficienta ingredientului in organism.

Bioperinul sau piperinul din compozitie este un extras de piper negru care ajuta la asimilarea curcuminului in sange, crescandu-i biovalabilitatea cu pana la 2000%.

Ce parere ai de obiceiurile sanatoase pe care ti le-am propus? Ai vrea sa le incluzi in rutina ta? Daca ai alte idei, te asteptam cu mare drag in sectiunea de comentarii.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *