7 idei pentru o gustare sanatoasa in fiecare zi!

De cele mai multe ori, pofta de mancare sau de „ceva dulce” este cea mai incapatanata in perioadele in care iti doresti cel mai tare sa ai grija de silueta sau chiar sa dai jos acele cateva kilograme in plus.

Si cum tentatiile pot aparea in calea ta, atunci cand iti doresti mai putin: colegii aduc la birou tot felul de bunatati, cineva din familie sau din grupul de prieteni se hotaraste sa gateasca ceva cu multe calorii, iar pe rafturile magazinelor sunt aliniate produse in ambalaje de culori aprinse, care te imbie puternic.

smoothieCa sa le rezisti, ai nevoie de un plan bine pus la punct. Un ajutor de nadejde vine din partea gustarilor zilnice. Conditia este ca acestea sa cuprinda alimente sau preparate sanatoase, care sa satisfaca atat nevoia de gust bun, cat si pe cea de un numar redus de calorii.

Aceste gustari au rolul de a preintampina o pofta prea mare de mancare, care sa te determine sa mananci mai mult decat ai nevoie la urmatoarea masa.

Iata, asadar, 7 idei de gustari numai bune intre mese:

O mana de mix de alune si nuci

Bogate in fibre, proteine, minerale si acizi grasi mononesaturati si polinesaturati, ele imbunatatesc functiile creierului, regleaza colesterolul si protejeaza organismul impotriva bolilor cronice.

Sticks-uri de legume

Se ia un morcov, un ardei gras si un castravete, se taie pe lungime in forma de sticks si se serveste cu bucurie. Astfel, nu numai ca te bucuri de o gustare viu-colorata, dar si organismul are parte de o portie santoasa de vitamine si nutrienti.

Un smoothie delicios

Amesteca in blender 1 lingura (5-6 g) de pulbere din gama Vegan de la Meal Balance®, 200 ml lapte (de soia, daca preferi dieta vegetariana) si fructe, la alegere – fructe de padure, capsuni, kiwi, piersici, banane sau chiar o combinatie intre acestea – si obtii un smoothie extrem de delicios si sanatos.

Adauga 2 cuburi de gheata si smoothie-ul tau devin cea mai savuroasa bautura racoritoare!

Un fruct proaspat

Nutritionistii ne asigura ca nimic nu se compara cu un fruct consumat ca atare atunci cand vine vorba de vitamine si nutrienti valorosi.

Un baton de cereale BIO

Cine a zis ca ciocolata este intotdeauna inamicul siluetei? Bucura-te fara griji de un baton BIO de cereale cu ciocolata, de la Meal Balance® – silueta ta este pe maini bune.

O gustare sanatoasa si satioasa are un rol important in dieta zilnica. Batoanele vegane proteice pot fi consumate de catre orice persoana, in orice moment al zilei avand rol in suplimentarea dietei si a sanatatii organismului.

Incearca batoanele Vegane de Proteine cu boabe de cacao sau cu Cappucino Meal Balance®:

Cu un continut ridicat de proteine, fibre si vitamine, sunt gustarea excelenta pentru post-antrenament fiind ajutorul perfect in recuperare:

>> contin L-carnitina – ajuta la transformarea grasimii in energie (ardere grasimea din organism si accelereaza arderea grasimilor ingerate din alimente)
>> au un procent ridicat de proteine, fibre si vitamine
>> reduc oboseala, senzatia de foame si asigura un plus de energie pe intreaga zi

O mana de masline

Acestea nu au numai un gust aparte, ci si o serie de beneficiii pentru sanatate: ele protejeaza inima, calmeaza inflamatiile, stimuleaza digestia si, nu in ultimul rand, te ajuta sa slabesti.

Iaurt tropical preparat in casa

Pentru a savura aceasta gustare apetisanta, ai nevoie de 150 g de iaurt/iaurt de baut degresat, 1 kiwi si 2 felii de ananas. Modul de preparare este extrem de simplu: fructele se taie cubulete si se arunca in iaurt. Si, desigur, se serveste cu placere!

Articol scris de,
Oana PetrescuSpecialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *