Invata cum sa scapi de poftele alimentare!

Poftele alimentare ne dau batai de cap mai ales atunci cand vrem sa slabim sau sa ne mentinem greutatea. De cate ori ti-ai spus ca azi e ultima zi in care mananci ceva dulce si nu a fost asa? Sau de cate ori ai mancat la fast-food pentru ca nu mai puteai de pofta? Nu e nicio problema daca iti satisfaci cate o placere nevinovata din cand in cand, dar atunci cand pofta nu mai poate fi controlata apare o relatie de dependenta intre tine si mancare ce iti poate pune pericol nu numai silueta, ci si sanatatea.

dreamstime_m_551399301. Renunta la zahar si carbohidrati

Dulciurile si fast-food-ul sunt un inamic al sanatatii, mai ales ca in majoritatea cazurilor sunt consumate in exces. Ele duc la probleme ca diabetul, obezitatea, cresterea colesterolului, depunerea grasimii pe artere si nu numai. Renunta treptat la zahar si inlocuieste-l cu indulcitori naturali ca xylitol, miere de albine sau stevie. Daca iti e pofta de ceva dulce, mananca un fruct, o prajitura sau o gustare vegana care sunt sanatoase si delicioase.

Carbohidratii mai sunt denumiti si zaharuri. Ei sunt de doua feluri: simpli si complecsi – care furnizeaza energie organismului si nu sunt daunatori. Cei simpli trebuie consumati cu moderatie daca vrei sa iti mentii greutatea in limite normale si sa scapi de poftele alimentare. Elimina treptat din dieta alimentele procesate, painea, fast-food-ul si sucurile carbogazoase.

2. Planifica-ti lista de cumparaturi

Inainte sa mergi la cumparaturi, scrie pe o lista produsele de care ai nevoie si nu te abate de la ea. Nu te plimba prin tot supermarketul, ci du-te doar la rafturile cu produse care te intereseaza. Cumpara fructe si legume proaspete, cereale, verdeturi, carne slaba, peste si sucuri naturale. Nu cumpara produse procesate sau semipreparate, dulciuri pline de zaharuri, carne grasa sau sucuri carbogazoase.

3. Mese dese si gustari sanatoase

Trei mese principale si doua gustari sanatoase iti vor da senzatia de satietate pe tot parcursul zilei si nu vei fi tentata sa mananci dulciuri sau fast-food. E normal ca din cand in cand sa iti satisfaci cate o pofta alimentara, dar nu fa din asta un obicei. Daca iti incepi ziua de dimineata, micul dejun trebuie sa fie cea mai bogata masa. Nu lua cina foarte tarziu si nu consuma portii mari de mancare. Putin si des este cheia unui stil de viata sanatos. Gustarile trebuie sa fie formate din seminte, nuci, fructe sau smoothie-uri.

4. Tine-te departe de tentatii

Stiu ca este greu, dar nu e imposibil! Daca elimini treptat alimentele pline de zaharuri si grasimi saturate, la un moment dat nu iti va mai fi pofta de ele pentru ca organismul se va dezobisnui sa le consume. Daca iesi in oras cu prietenii, mananca inainte acasa ca sa eviti sa iti cumperi ceva de la fast-food. Atunci cand mergi la cumparaturi, respecta lista cu produse si nu te abate de la ea. Poarta mereu cu tine o gustare sanatoasa, fie ca e vorba de nuci, seminte sau batoane proteice. Atunci cand iti e pofta de ceva dulce, bea imediat un pahar cu apa.

5. Vointa face totul

Gandeste-te la ce te-a determinat sa vrei sa renunti la poftele alimentare: iti doresti sa scapi de kilogramele in plus? Sau vrei sa ai un stil de viata sanatos? Daca ai ambitie si esti destul de motivata, cu siguranta vei reusi. Ai grija ce, cand si cat mananci, bea multa apa, elimina din dieta alimentele procesate si dulciurile, fa miscare in fiecare zi si nu iti gasi scuze ca sa mananci o prajitura in loc de cina. Bucura-te din cand in cand de un mic rasfat, dar nu exagera. Nu uita ca un stil de viata sanatos te ajuta sa fii fericita in fiecare zi!

Life Impulse® SlimME poate fi ajutorul tau de nadejde in lupta cu poftele alimentare. Cafeaua verde, ceaiul verde, Garcinia Cambogia si aminoacidul L-carnitin accelereaza metabolismul, reduc pofta de mancare si iti dau energie pe tot parcursul zilei, in timp ce suprima depozitarea grasimilor si favorizeaza scaderea in greutate.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *