Impactul alimentatiei asupra tenului

Daca nu ai o dieta variata si echilibrata, bazata pe fructe, legume, cereale, nuci si seminte, acest lucru iti poate afecta nu numai sanatatea, ci si aspectul tenului. Pielea capata un aspect tern, apar ridurile, petele pigmentare, acneea sau punctele de grasime. Renunta la dulciurile in exces, la prajeli, alimentele tip fast-food si ofera-i corpului tau toti nutrientii de care are nevoie atat in interior, cat si la exterior.

dreamstime_m_45776402Alimente care afecteaza frumusetea pielii

Prajelile. Carnea sau legumele prajite in ulei rafinat, gogosile, produsele tip pane (cascaval, snitel, peste) contin grasimi „rele” care fac ca pielea sa isi piarda din fermitate si cauzeaza aparitia acneei si productia sebumului in exces.

Alimentele procesate. Mezelurile, produsele fast-food sau congelate sunt bogate in substante nocive care afecteaza sanatatea ca: grasimi hidrogenate, E-uri, coloranti artificiali sau sare. Consumul regulat face ca pielea sa devina uscata, terna si sa aiba un aspect „umflat” (din cauza cantitatii mari de sare).

Sucurile carbogazoase. Deshidrateaza tenul si ii dau un aspect obosit. Bea cafea verde sau din orz si alege sucurile naturale facute in casa. Ia-ti doza de energie cu Life Impulse® Super Energy, o combinatie unica de 7 sucuri BIO din fructe si plante revitalizante.

pexels-photo-70497Pastele, produsele de patiserie, painea alba. Contin carbohidrati „rai”, multe zaharuri si aditivi sintetici. Din cauza unui consum regulat, pielea isi pierde elasticitatea, apar ridurile, acneea si excesul de sebum.

Dulciurile. Te poti rasfata cu cate un desert la ocaziile speciale. Dar, daca ai pofta de ceva dulce in mod constant, fie ca e vorba de o prajitura, ciocolata sau chiar un fruct foarte dulce (ca pepenele), inseamna ca ai o carenta de nutrienti in organism. Afla mai multe aici.

Alcoolul si fumatul. Pe langa faptul ca sunt extrem de nocive pentru sanatatea ta, cauzeaza acnee, usuca pielea si favorizeaza aparitia petelor rosii. Alte alimente de evitat: cipsurile, sarea iodata (foloseste sare de Himalaya), carnea bogata in grasimi si margarina.

Alimente benefice pentru ten

carrot-kale-walnuts-tomatoesInclude in alimentatie urmatoarele alimente si simte-te mai bine din interior catre exterior: fructe, spanac, conopida, broccoli, morcovi, cartofi dulci, leustean, patrunjel, sfecla rosie, marar, cereale integrale, avocado, migdale, seminte de dovleac, in si chia, nuci, caju, germeni de grau, somon, macrou, ton, ceai verde, lamai, lime, ulei de masline, ulei de cocos extravirgin, ciocolata cu continut de min. 70% cacao. Nu uita sa bei minim 2 L de apa pe zi. Descopera aici niste retete delicioase de apa detox cu fructe.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *