Greseli de antrenament pe care sa NU le faci la sala

Esti dedicata programului tau de antrenamente si stii cu exactitate ce exercitii trebuie sa faci? Sau esti incepatoare in lumea fitnesului si iti doresti sa obtii rezultate intr-un timp scurt? Oricare ar fi cazul, trebuie sa stii sa te antrenezi corect si sa eviti urmatoarele greseli pentru ca munca pe care o depui la sala sa dea rezultatele la care te astepti.

Folosesti numai aparatele de fitness

Regula de baza atunci cand mergi la sala este sa stii ce rezultate vrei sa obtii si care sunt aparatele potrivite pentru a te ajuta sa-ti indeplinesti obiectivele. Totusi, rutina bicicleta – aparate de forta – banda nu este indicata. Spre exemplu, genuflexiunile pot fi mai eficiente decat presa pentru picioare. Incearca si exercitiile cu greutati, cu banda de stretching sau cu mingea kettlebell.

Nu mananci inainte si dupa antrenament

Masa de dinaintea antrenamentului ii ofera corpului tau energia necesara sa depuna efort. Cea de dupa antrenament te ajuta sa iti recapeti tonusul si energia, sa cresti in masa musculara si sa iti definesti formele. Citeste aici ce trebuie sa mananci inainte si dupa ce mergi la sala.

Nu iti modifici antrenamentul

Daca faci aceleasi exercitii mereu, corpul tau se va obisnui si va intra intr-o perioada de stagnare. Este necesar sa faci schimbari in rutina de antrenament, fie ca este vorba de cresterea intensitatii sau de variatii ale exercitiilor efectuate. Fa aceste schimbari o data la aproximativ 8 saptamani si bucura-te de un corp tonifiat.

Nu te recuperezi dupa efort

Este o greseala care iti poate pune in pericol antrenamentele viitoare. Daca nu te recuperezi corespunzator, pot aparea dureri musculare si articulare pe care le resimti in timp. Tensiunea acumulata in muschi poate provoca accidente la urmatoarele antrenamente. Dupa terminarea exercitiilor, fa 10 minute de stretching, pilates sau chiar yoga. Maseaza-ti muschii cu o lotiune care sa ii detensioneze si fa un dus relaxant cand ajungi acasa.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *