Esti antreprenor? Iata ce trebuie sa faci ca sa ai clienti fideli

Unul dintre obiectivele unui antreprenor de succes trebuie sa fie fidelizarea clientilor, care sa devina din cumparatori ocazionali, unii fideli. Persoanele care apeleaza des la produsele sau serviciile pe care le pui la dispozitie sunt mai mult decat niste simpli cumparatori. In timp, ei ajung sa se identifice cu brandul tau, sa il promoveze si sa iti aduca si alti clienti, care vor intra in acelasi ciclu de fidelizare. Insa cum faci sa castigi clienti fideli?

Credibilitatea. Pentru ca oamenii sa cumpere, trebuie sa aiba incredere in ceea ce le oferi. Credibilitatea o construiesti printr-o imagine de brand bine pusa la punct, prin calitatea produselor si serviciilor, prin comunicarea deschisa si disponibilitatea de a rezolva eficient problemele care apar pe parcurs. Mereu trebuie sa oferi ceea ce promiti si sa fii sincer in relatia cu clientii.

Teluri si crezuri comune. Atunci cand ai o afacere, iti creezi si o comunitate care adera la valorile pe care le exprimi. In momentul in care clientul se va identifica cu ceva din ceea ce exprima afacerea ta (pot fi chestiuni de dezvoltare personala, protectia mediului, donarea unui procent din vanzari in scopuri caritabile s.a.), cu atat ai mai multe sanse sa il transformi intr-un client fidel.

Fii un bun ascultator. Este una dintre regulile pe care trebuie sa le respecte orice antreprenor. Trebuie sa asculti ce au de spus partenerii, colaboratorii si furnizorii tai, dar sa fii atent si la ceea ce iti transmite clientul.

Mesajul poate fi direct, negativ sau pozitiv (lasat pe pagina de Facebook, pe blog, pe site, printr-un mail sau un feedback fata in fata) sau indirect (urmareste vanzarile inregistrate, cresterea sau scaderea lor). Daca vrei ca afacerea sa mearga bine, trebuie sa satisfaci nevoile clientilor, de aceea este esential sa stii sa le asculti.

Rasplateste loialitatea. Toti clientii trebuie sa se simta apreciati, insa mai ales cei vechi, care probabil au fost alaturi de tine inca de la inceputul afacerii tale. Ei sunt cei care te-au ajutat sa iti conturezi brandul si sa cresti afacerea. Asa ca, ai toate motivele sa ii rasplatesti din plin si sa ii determini sa ramana alaturi de tine in continuare. Poti face asta prin promotii, oferte personalizate, cadouri, reduceri, carduri cadou etc.

Daca vrei sa afli mai multe, descopera cum obtii reusita in afaceri si care sunt cele mai eficiente sfaturi pentru antreprenori, AICI.

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *