TOP alimente pentru un ten sanatos

Calea spre un ten curat, fara imperfectiuni, care are mereu cu un aspect tanar si sanatos porneste din interior. Alimentele pe care le consumam zilnic si aportul de apa influenteaza in mod direct aspectul tenului tau.

Desigur, pe langa o dieta sanatoasa si o hidratare corespunzatoare, este important sa respecti cei trei pasi esentiali in ingrijirea tenului: demachiere – tonifiere – hidratare.

Foloseste un scrub de 1-2 ori pe saptamana si alege produsele de ingrijire si make-up create cu ingrediente naturale, fara potential alergen.

1. Legume crucifere

Include in dieta cat mai mult broccoli, conopida, kale, varza de Bruxelles, varza romaneasca, rucola, gulii, ridichi, nap, hrean si alte legume si verdeturi crucifere.

Pe langa beneficiile pe care le au pentru intregul organism, sunt surse bogate de nutrienti necesari pastrarii frumusetii pielii.

Ele contin niste substante numite antocianine, care sunt de fapt pigmentii naturali ce dau culoare legumelor si verdeturilor. Sunt considerate superalimente datorita efectului puternic antioxidant pe care il au.

Vitaminele care actioneaza direct asupra pielii sunt vitamina A (retinol), vitamina C si betacarotenul.

Consuma legumele si verdeturile in stare proaspata ca sa isi pastreze cat mai mult din proprietati. Consuma cel putin 3 portii de legume pe saptamana.

Ajuta la procesul de detoxifiere, intaresc imunitatea, au putine calorii si iti mentin pielea elastica si sanatoasa.

2. Turmericul

Turmericul este cunoscut pentru proprietatile sale de purificare a organismului. Dar stiai ca e benefic si pentru frumusetea tenului? Are efecte antiseptice, antibacteriene si antiinflamatorii care uniformizeaza nuanta tenului, reduc ridurile si petele pigmentare.

Actioneaza din interior, reducand procesele inflamatorii ale tenului (reduce roseata, combate acneea), imbunatateste aspectul pielii, poate trata cuperoza si poate reduce aspectul cearcanelor.

Life Impulse® TurmeriCool contine 95% de curcumin, extractul PUR din turmeric cu efecte antioxidante, antibacteriene si antiinflamatoare.

Poti urma o cura cu turmeric sau sa folosesti praful dintr-o capsula la prepararea mastilor de fata pentru a te bucura de un ten fara imperfectiuni.

3. Alimente bogate in vitamina D

Un aport zilnic suficient de vitamina D ajuta celulele sa se regenereze si previne imbatranirea prematura a pielii.

Odata cu inaintarea in varsta, capacitatea pielii de a metaboliza vitamina D scade cu pana la 75%, de aceea trebuie sa te asiguri ca ai un aport suficient, pe care sa il obtii din alimentatie, expunerea directa la razele soarelui sau suplimente alimentare.

In plus, vitamina D stimuleaza productia de colagen, ajuta la combatarea acneei, creste elasticitatea pielii, impiedica aparitia punctelor negre, reduce aspectul ridurilor fine si mentine tenul luminos si radiant.

Iata ce alimente contin vitamina D: ouale, sardinele, somonul, tonul, ciupercile.

Alte alimente care iti imbunatatesc aspectul tenului: mancarea fermentata (ceaiul Kombucha, varza murata, iaurtul, kefirul), otetul de mere, fructele de padure (mure, afine, goji, capsuni etc.)

Descopera ce efecte are sfecla asupra tenului tau si cum sa prepari un smoothie antiacnee.

Tu cum ai grija de tenul tau?

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *