Mai fericita? Se poate! Incearca terapia prin ras

Rasul chiar este contagios, la fel si starea de fericire. Dar cum facem sa radem mai mult? Si de ce e atat de important acest aspect? Cercetatorii au descoperit ca rasul are o multitudine de efecte pozitive asupra noastra, pe cand lipsa lui ne poate afecta atat sanatatea fizica, cat si psihica. Incearca si tu terapia prin ras si redefineste modul in care te raportezi la lucrurile care se petrec in jurul tau. Fii mai fericita! Incepe chiar acum:

Un adult zambeste pe zi, in medie, de 20 de ori, pe cand un copil o face cam de 400 de ori. Odata ce numarul zambetelor scade, este afectata si calitatea vietii noastre. Iata cateva dintre beneficiile pe care ti le aduce zambetul:

La nivel fizic. Atunci cand zambesti, iti pui in miscare muschii faciali, care iti dau o senzatie de vitalitate si energie. Studiile realizate la Universitatile Ulster si Swansea din Marea Britanie au ajuns la concluzia ca faci mai usor fata efortului fizic (spre exemplu, atunci cand alergi), daca zambesti. Zambetul ajuta la intarirea imunitatii si la buna functionare a sistemului cardiovascular.

La nivel psihic. Zambetul si rasul imbunatatesc creativitatea, te ajuta sa gandesti pozitiv, sa fii mai optimista si sa reduci stresul. Pot imbunatati si relatiile cu cei din jur, pentru ca vei avea mai multa incredere in tine si o stare generala de bine, care te vor face sa te simti in largul tau si sa creezi legaturi mai puternice cu ceilalti.

Un sfat pe care il poti urma in fiecare dimineata este urmatorul: trezeste-te cu zambetul pe buze (la propriu)! Gandeste-te la ceva sau cineva care te face fericita si seteaza-ti singura starea de bine inca de la primele ore ale zilei. Deschide ochii, intinde-te, relaxeaza-te, spune-ti ca ziua va fi minunata si ZAMBESTE! Creierul va prelua imediat semnalele pe care i le transmiti si iti va imbunatati starea de spirit.

Dimineata, imediat dupa ce te trezesti, trebuie sa iti acorzi timp sa iti reintri in ritm. Pregateste-ti cu o seara inainte hainele, geanta, chiar si micul dejun (spre exemplu, o portie de cereale si fructe uscate cu iaurt grecesc care pot sta peste noapte in frigider). Astfel, vei evita stresul ca nu iti gasesti lucrurile si graba spre munca, un motiv care sa te faca sa te incrunti, nu sa zambesti.

Inconjoara-te de oameni pozitivi. Cu siguranta te vor „molipsi” si pe tine cu buna lor dispozitie. Nu lasa stresul sa iti acapareze viata si invata cum sa il combati. Indreapta-ti mereu atentia asupra ta! Iesi din rutina, din zona de confort si fa cat mai des ceea ce iti place. Urmeaza-ti hobby-urile, bucura-te de lucrurile simple, nu le mai lasa pe cele marunte sa te afecteze, fa haz de necaz (Si ce daca ai varsat putina cafea pe camasa? Se spala!) si creeaza-ti propria reteta a FERICIRII.

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *