Cum sa iti ingrijesti echipamentul fitness: ghid pas cu pas

Cum sa iti ingrijesti echipamentul fitness: sfaturi utile pentru sportivi. Antreneaza-te constant si bucura-te de beneficiile pe care sportul le aduce in viata ta. Si nu uita sa incluzi in planificarea activitatilor tale si curatarea echipamentului de fitness, astfel incat sa ai in permanenta haine si incaltaminte curate pentru antrenamentele tale.

Un echipament curat iti va oferi confortul necesar pentru a te antrena eficient si a-ti atinge obiectivele. Afla cum sa iti ingrijesti echipamentul fitness:

cum iti ingrijesti echipamentul de sport

Daca ai un stil de viata activ, cu siguranta cunosti senzatia pe care ti-o lasa incheierea unui antrenament la sala si nu numai. Chiar si o alergare de 10 minute in parc sau plimbatul cu bicicleta te incarca cu o stare de bine, energie si un tonus  mai bun. Dar, sportul te lasa si cu un echipament care are nevoie de curatare si reimprospatare.

Hainele pentru activitatile sportive sunt realizate din materiale speciale care ofera cel mai bun confort in timpul antrenamentelor. Fibrele lor ne lasa pielea sa respire, ne protejeaza de frig si ne asigura libertatea de miscare in timpul exercitiilor.

Echipamentul sportiv are cerinte de curatare diferite fata de tesaturile obisnuite, din bumbac. De aceea, trebuie sa le acorzi o atentie speciala atunci cand le speli.

Ghid pas cu pas: curatarea echipamentului sportiv

Atunci cand speli hainele de sport corespunzator, le prelungesti durata de viata. Scapi de mirosurile neplacute si mai ales de bacteriile care intra in tesatura hainelor si incaltamintei. Ca sa te antrenezi fara griji, respecta recomandarile de curatare de mai jos:

haine fitness1. Aeriseste hainele inainte sa le speli

Imbracamintea de sport (sau activewear) este conceputa din materiale sintetice, ce capteaza mirosul de transpiratie, care devine dificil de indepartat. Daca nu poti sa speli hainele imediat dupa ce te intorci de la antrenament, sfatul nostru e sa le lasi sa se usuce. Abia apoi poti sa le depozitezi in cosul de rufe si sa le speli mai tarziu.

In caz contrar, daca nu permiti sa se usuce, bacteriile se vor multiplica, iar mirosul va fi mult mai pregnant si greu de combatut.

2. Cum sa iti ingrijesti echipamentul fitness: respecta cerintele speciale de curatare
  • intoarce hainele pe dos atunci cand le bagi in masina de spalat (bacteriile si reziduurile de piele moarta care se aduna pe tesatura vor fi indepartate mai eficient)
  • lasa-le la inmuiat 20 de minute inainte sa le speli
  • utilizeaza mereu un program de spalare dedicat echipamentului sportiv (daca masina de spalat nu dispune de un astfel de program, alege un ciclu de spalare scurt si o temperatura joasa, de 30 – 40°C)
  • nu folosi balsam de rufe
  • utilizeaza jumatate din cantitatea de detergent de rufe pe care o utilizezi in mod normal; sau foloseste un detergent special conceput pentru curatarea hainelor de sport.
incaltaminte sport3. Cum iti ingrijesti incaltamintea

Si incaltamintea sport are o serie de reguli pe care trebuie sa le urmezi. Daca practici sport in aer liber, trebuie sa indepartezi praful si noroiul de pe exterior, mai ales de pe talpa. Scoate sireturile si spala-le intr-un saculet special pentru masina de spalat.

Utilizeaza programul special de incaltaminte. Pentru a minimiza impactul cu suprafata cuvei si sa iti protejezi incaltamintea, pune perechea de adidasi intr-un sac textil impreuna cu un prosop.

Cum sa iti ingrijesti echipamentul fitness. Alte sfaturi utile:

  • spala branturile de mana, de preferat cu bicarbonat de sodiu (neutralizeaza mirosurile)
  • foloseste o cantitate mica de detergent in masina de spalat
  • usuca incaltamintea la aer.
Iti recomandam:

Chiar daca esti activ, rufele sunt mereu ca noi. Descopera NOUL Detergent lichid ACTIV SPORT cu lavanda BioHAUS® – pentru echipamente sportive. Este special conceput atat pentru echipamentul sportiv, cat si pentru hainele sintetice.

Protejeaza textura delicata a hainelor, acestea pastrandu-si culorile si caracterul impermeabil al fibrelor. Cu parfum natural de lavanda BIO, are un puternic efect de neutralizare a mirosurilor neplacute.

Este solutia ideala pentru confortul din timpul antrenamentelor si spalarea eficienta a echipamentului sportiv. Produs certificat Ecocert.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *