Pregateste-ti corpul pentru vara in 4 saptamani

Pregateste-ti corpul pentru vara! Perioada vacantelor petrecute la mare, sub soarele imbietor al verii, se apropie cu pasi repezi. Iar daca inca nu ti-ai indeplinit obiectivele de fitness pe care ti le-ai propus la inceputul anului, am o veste pentru tine: te afli intr-o cursa contra-cronometru in care rasplata este corpul de invidiat pe care ti-l doresti.

Pregateste-ti corpul pentru vara! Tu ce obiective ai?

  • vrei sa scapi de celulita sau de aspectul de coaja de portocala
  • vrei sa dai jos cateva kilograme
  • poate iti doresti un abdomen bine definit
  • sau pur si simplu vrei sa ai energie si un tonus mai bun ca sa te bucuri de vara.

Urmeaza planul nostru de 4 saptamani si incepe transformarea chiar acum!

Pasul 1: dieta

Nu poti sa ai rezultate numai cu sport sau numai cu dieta, ci vei reusi doar daca le combini armonios pe amandoua. Asa ca, inspira-te din planul nostru de mese si adapteaza-l in functie de nevoile si stilul tau de viata.

Mic dejun: shake cu lapte vegetal si 20 grame de Life Impulse® Form Shake cu aroma de ciocolata sau vanilie

Gustare I: terci din ovaz cu fructe proaspete sau unt de arahide/ omleta din albusuri de ou cu spanac/ toast cu paine integrala si avocado/ un fruct la alegere/ 20 de grame de migdale, nuci pecan, caju sau alte nuci la alegere.

Pranz: carne alba slaba (pui, curcan, peste) cu carbohidrati „buni”, sanatosi (cartof dulce, orez brun, paine integrala, paste integrale, sfecla, varza rosie) si verdeturi.

Gustare II: un iaurt simplu, cu continut de min. 2% grasime si un fruct.

Cina: carne alba (pui, curcan, peste, muschi sau cotlet de porc) cu proteine vegetale (broccoli, sparanghel, spanac, verdeturi mixte, fasole verde etc.)

Tipsuri:

1. Dupa fiecare plan de antrenament, consuma o gustare bogata in proteine. Poti alege Life Impulse® Form Shake cu aroma de ciocolata sau vanilie.

O alternativa rapida si sanatoasa sunt si batoanele energizante cu un continut de 9 grame de proteine (Baton Vegan de Proteine cu Cappucino Meal Balance® sau Baton Vegan de Proteine cu boabe de cacao Meal Balance®).

Sau iti poti prepara un Vegan – Protein Smoothie Meal Balance® – Energizare, o sursa naturala de energie pe baza de proteina de canepa BIO.

2. Pregateste-ti corpul pentru vara si bea numai apa si ceai verde (dar nu mai mult de 3 cesti neindulcite pe zi).

3. Nu sari peste nicio masa sau gustare pentru ca iti vei incetini metabolismul. Daca urmezi un plan de antrenament, muschii tai au nevoie de energie ca sa faca fata efortului.

4. Consuma jumatate din greutatea ta in carbohidrati. De exemplu, daca ai o greutate de 60 kg, trebuie sa consumi 30 de grame de carbohidrati sanatosi pe zi.

5. Nu manca niciodata pana cand te simti satul, ci doar satisfacut.

6. Suplimenteaza-ti dieta cu multivitamine sau minerale, in functie de obiectivele pe care le ai.

Pasul 2: Antrenamentul

Inainte de orice plan de antrenament trebuie sa faci incalzirea cel putin 10-15 minute ca sa iti pregatesti corpul pentru efort si sa eviti accidentarile care pot aparea in timpul exercitiilor.

Prima saptamana: fa cardio 1 zi pe saptamana timp de 20 de minute si 3 zile cate 12-15 reprize in 2 seturi de exercitii pentru piept, umeri, picioare si abdomen.

A doua saptamana: repriza de cardio se mareste la 25 de minute, trebuie sa faci 3 seturi a cate 12-15 reprize de exercitii mai complexe pentru piept, umeri, picioare si abdomen.

exercitii pentru slabire

A treia saptamana: cardio timp de 30 de minute, 4 zile cu cate 4 seturi de 12-15 reprize de presa pentru picioare, abdomene, presa pentru umeri, exercitii pentru brate.

A patra saptamana: 30 de minute de cardio si 5 minute de jogging, 4 zile cu 4 seturi a cate 20 de reprize fiecare de flotari, genuflexiuni cu greutati, abdomene, exercitii cu greutati pentru brate si picioare.

Citeste mai multe despre antrenamentele cardio AICI.

Genuflexiunile sunt mai eficiente decat ti-ai imaginat. Citeste mai multe AICI.

Descopera ce beneficii are L-carnitina in remodelarea corporala si stilul de viata activ AICI.

Pregateste-ti corpul pentru vara.

Esti pregatit/a pentru transformare?

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *