3 scuze ca sa nu faci sport si cum sa le invingi

Vrei sa ai o viata fit si stii ca sportul iti aduce numai beneficii, insa iti gasesti tot timpul scuze ca sa nu faci miscare? Poate iti spui ca nu ai timp sau ca nu ai cu cine sa mergi la sala ori ca cei 5 000 de pasi pe care ii parcurgi pe zi sunt de ajuns. Dar stii prea bine ca nu sunt decat scuze care te tin pe loc.

Cei care fac miscare in fiecare zi isi imbunatatesc starea de sanatate pe termen lung. Miscarea ajuta in prevenirea obezitatii si obtinerea unei greutati normale, iar corpul tau va fi tonifiat si rezistent.

Articulatiile si tendoanele devin mai flexibile si oasele mai puternice. O viata activa te ajuta sa fii mai relaxat si sa scapi de stres, sa previi bolile cardiovasculare, sa ai un somn linistit, sa fii plin de energie si vitalitate si sa ai o stare generala foarte buna.

Asadar, iata care sunt cele mai intalnite scuze din cauza carora nu faci sport si cum sa le depasesti:

1. Nu am timp

Daca iti eficientizezi timpul, vei vedea ca gasesti macar 15 minute in care poti face miscare. Una dintre probleme atunci cand apare scuza timpului este ca ai anumite asteptari de la tine. Nu trebuie sa faci un antrenament complex care sa iti ocupe 1-2 ore din zi.

Gandeste-ti antrenamentele in functie de celelalte activitati pe care le ai. Intr-o zi mai ocupata, iesi la alergat 20 de minute pe langa casa sau in parc. Daca ai o zi mai libera, poti merge la sala sau la un curs de zumba sau aerobic.

Ce trebuie sa faci?
  • nu face lucrurile care iti plac (sa te uiti la un film, sa citesti o carte etc) decat daca ai facut minim 10 minute de exercitii in ziua respectiva
  • fa sport atunci cand copiii sunt la scoala sau la activitati extra; spre exemplu, daca iti duci copilul la un curs de inot, poti da si tu o tura de bazin sau poti trage o fuga la sala
  • fa miscare atunci cand vorbesti la telefon, indiferent ca esti acasa sau la birou; te ajuta mingea fitness sau greutatile usoare care iti lucreaza mainile si spatele.

2. Imi e rusine sa merg la sala

Atunci cand nu ai mai facut un lucru, e normal sa eziti si sa ai o teama de nou. Cu siguranta nu vrei sa intri intr-o sala in care toti stiu ce fac, in afara de tine. Adu-ti aminte ca toti au fost incepatori odata. Si vestea buna e ca exista solutii:

  • opteaza pentru un antrenor personal, mai ales in prima luna; pe langa faptul ca vei invata cum sa folosesti aparatele, antrenorul iti creeaza un program de exercitii personalizat, care te ajuta sa iti indeplinesti obiectivele eficient
  • daca nu vrei un antrenor personal, adu cu tine un prieten mai „experimentat”, care sa iti explice cum functioneaza echipamentul fitness
  • mergi la sala in orele mai libere, in care sunt putine persoane in jurul tau; astfel, te vei simti mai putin timorata.

3. Sunt prea obosita in timpul saptamanii

Stiai ca miscarea iti ridica nivelul energetic? Chiar daca pare extenuant sa mergi la sala dupa munca, acest lucru poate fi exact ce ai nevoie ca sa iti inchei ziua cu bine.

Exercitiile fizice iti pun sangele in miscare, ceea ce inseamna ca ajunge mai mult oxigen la creier, muschi si tesuturi. Mai mult, elibereaza dopamina si serotonina, care iti imbunatatesc starea de spirit.

Daca vrei sa ramai obosit, stai pe canapea. Daca vrei sa fii plin de energie si vitalitate, fa sport! Iata ce iti recomandam:

  • odihneste-te 30 de minute imediat ce ajungi acasa de la munca; iti va da un boost necesar ca sa faci putina miscare
  • incepe cu exercitii usoare pana la moderate; cele de intensitate crescuta pot cauza mai multa oboseala. Incearca mersul in pas alert, pe bicicleta sau yoga.
  • fa sport atunci cand nivelul de energie e cel mai ridicat din zi. Poti sa faci miscare in timpul pauzei de pranz? Iti e usor sa te trezesti cu 30 de minute mai devreme ca sa faci sport? Ai cum sa faci miscare la birou? Citeste mai multe despre asta AICI.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *