Sport pe timpul verii: 8 reguli de care sa tii cont

Vara, tendinta este sa ne petrecem cat mai mult timp in aer liber, schimbandu-ne, astfel, de la planurile de weekend cu prietenii la activitatile sportive prin care ne mentinem in forma.

Insa, atunci cand iti propui sa faci miscare in aer liber, iar temperatura depaseste 30°C, regulile jocului se schimba. Sportul este esential pentru „o minte sanatoasa intr-un corp sanatos”, dar este benefic doar daca tii seama de urmatoarele reguli:

1. Nu iesi din casa inainte sa folosesti produse cu factor de protectie

Arsurile provocate de soare iti pot crea un real disconfort, impiedicandu-te nu numai sa iti continui programul de miscare, ci si sa te bucuri de momentele frumoase din fiecare zi.

Fii atenta atat la pielea corpului, cat si la ten si nu te lasa pacalita de nori – radiatiile UV patrund chiar si prin acestia.

Nu pleca de acasa fara sa folosesti Emulsia pentru protectie solara cu ulei de argan BIO de la Krauter! Cu factor de protectie 25, emulsia te apara de efectele negative ale radiatiilor chiar si in cele mai calduroase zile.

2. Alege sa faci miscare la primele ore ale diminetii sau seara

Atunci, temperaturile si umiditatea au valori suportabile. Tine cont de faptul ca, atunci cand depui efort fizic, temperatura resimtita de corp este mult mai mare decat cea din exterior.

3. Alege un loc sau un traseu ferit de razele soarelui

Fa miscare in mijlocul naturii, acolo unde nu numai ca arborii din jur te ajuta sa te feresti de radiatiile UV, dar te si bucuri de un aer mult mai curat. Atunci cand faci miscare, respiratia si circulatia sangelui sunt accelerate, iar corpul are nevoie de mai mult oxigen.

miscare in natura

4. Ia tot timpul cu tine o sticla cu apa si hidrateaza-te pe toata perioada programului de miscare

Efortul fizic provoaca o transpiratie mai abundenta, proces prin care organismul mentine temperatura constanta. Inlocuind constant apa eliminata, previi riscul de deshidratare.

Adauga in apa si cateva picaturi de Super Water, complexul de minerale si oligoelemente care completeaza necesarul zilnic de bor, magneziu si sulf.

5. Evita hainele mulate pe corp si culorile inchise

Culorile deschise reflecta lumina si caldura, iar hainele lejere permit evaporarea transpiratiei. O idee foarte buna este sa folosesti echipamente de specialitate – acestea sunt concepute astfel incat sa tina racoare pielii si sa-i permita sa „respire”.

6. Adopta o alimentatie echilibrata

Chiar daca iti doresti sa pierzi cateva kilograme, organismul tau nu trebuie sa sufere din cauza unor greseli de alimentatie. In plus, daca organismul nu primeste necesarul zilnic de vitamine si minerale, el nu poate face fata unui stil de viata activ.

Batoanele Vegane Proteice cu cappucino sau boabe de cacao Meal Balance® sunt gustarea perfecta dupa antrenament.

Contin 8 grame de proteine vegetale (mazare, orez si soia), au un continut ridicat de fibre, B12 si L-Carnitine si reduc oboseala si senzatia de foame.

jogging

7. Include proteine in dieta, pentru un boost zilnic de energie

Smoothie-ul vegan Meal Balance pe baza de proteine, o combinatie UNICA, 100% naturala de proteina de canepa BIO, contine ingrediente care sprijina tonifierea si dezvoltarea musculara.

Poate ajuta la buna functionare a metabolismului, mentine sanatatea inimii si imbunatateste memoria datorita continutului de cacao. Ofera organismului aportul necesar de nutrienti si poate regla nivelul de zahar din sange.

Canepa este o sursa importanta de Omega 3 si 6, si alti aminoacizi esentiali, fiind usor de digerat.

8. Nu te suprasolicita

Chiar daca efortul fizic presupune sa-ti depasesti anumite limite, este totusi foarte important sa-ti asculti corpul si sa iti dozezi atent pregatirea fizica.

In eventualitatea in care ai senzatii de greata sau ameteala, iti este greu sa-ti controlezi respiratia sau auzi un tiuit enervant in ureche, fa o pauza sau opreste-te. Si maine este o zi!

Produse recomandate pentru un plus de energie pentru o vara activa

Baton Vegan Proteic cu boabe de cacao sau cappucino Meal Balance®

Este conceput pentru persoanele de orice varsta cu un stil de viata activ. Poate fi consumat in orice moment al zilei, pentru un plus de energie si mentinerea unei diete echilibrate si sanatoase.

Datorita continutului ridicat de proteine din acest baton, recuperarea musculara dupa antrenamente este mai rapida. In plus, reduce senzatia de oboseala si foame dupa efortul fizic si iti ofera un boost de energie pentru tot restul zilei.

De asemenea, produsul poate fi consumat si inainte de antrenament. L-carnitina este ingredientul din compozitia batonului BIO Meal Balance, care ajuta la arderea rapida a grasimilor, tranformandu-le in energie.

Life Impulse® Super Energy revitalizeaza organismul, il intareste si iti ofera doza zilnica de energie de care ai nevoie intreaga zi. In plus, poate fi eficient impotriva stresului si a oboselii, poate reduce nivelul zaharului in sange si poate contribui la reglarea colesterolului.

Contine sucuri naturale provenite de la 7 plante si fructe unice precum Goji, Mangostan, Noni, Acai, Maqui, Cactus de Nopal si Aloe Vera. Acestea ajuta la intarirea imunitatii, fiind o sursa bogata de vitamina C, calciu, potasiu si fier.

Smoothie Vegan – Protein Smoothie Meal Balance® are la baza ingrediente BIO, precum proteina de canepa BIO, proteina de orez, cocos si cacao, care poate fi combinat cu mai multe fructe, dupa preferinta.

Acesta poate inlocui micul dejun, o gustare sau o cina, fiind foarte bun ca si masa inainte de sala deoarece iti aduce un aport de energie. Smoothie-ul energizant este plin de proteine sanatoase pentru o zi productiva.

Tine cont de toate acestea, iar miscarea va deveni catalizatorului bunei dispozitii si a increderii in tine, indiferent de sezon!

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *