Calitatea pielii si factorii care o influenteaza

Calitatea pielii

Calitatea pielii este influentata de mai multi factori. Nu doar produsele cosmetice pe care le folosesti, ci si cantitatea de apa pe care o bei in timpul zilei, ordinea in care aplici produsele de ingrijire, cat de bine iti cunosti tipul de ten, chiar si o prajitura mancata cu cateva ore inainte de culcare.

Dar hai sa descoperim impreuna ce efect au toate acestea pentru calitatea pielii noastre!

1. Hidratarea, secretul tenului sanatos si radiant

2 litri de apa pe zi? Suna cam greu, nu-i asa? Dar te-ai trezit vreodata dimineata si ti s-a parut ca tenul tau ar mai avea inca nevoie de odihna? Atunci cand pielea are un aspect tern, uscat sau se exfoliaza brusc, inseamna ca organismul tau este deshidratat.

apa si calitatea pielii

Apa este un element esential al vietii. Un om poate trai pana la o luna fara hrana, insa numai o saptamana fara apa.

Deshidratarea prelungita accentueaza imperfectiunile si ridurile. Asadar, gandeste-te la apa ca la cea mai simpla solutie de ingrijire a pielii. Apa are efecte de curatare si netezire vizibile intr-un timp foarte scurt.

Descopera AICI mai multe motive pentru care trebuie sa bei suficienta apa in fiecare zi si cum sa iti pastrezi calitatea pielii.

2. Rutina zilnica de ingrijire adaptata tipului tau de ten pentru a-ti mentine calitatea pielii

Rutina de ingrijire zilnica a tenului este esentiala in pastrarea elasticitatii, luminozitatii si hidratarii pielii. Crezi ca e destul de complicat sau te intrebi de ce ai nevoie de crema de zi, de noapte, ser pentru ochi, demachiant, tonic… si lista poate continua?

Pare mai simplu sa te rezumi la maxim 2-3 produse de ingrijire sau chiar sa sari peste ele, dar lucrurile nu stau chiar asa. Mai ales dupa varsta de 25 de ani avem nevoie de o ingrijire specifica pentru ca nivelul de colagen din organism scade.

Un alt motiv pentru care sa urmezi o rutina zilnica este ca numai asa ii poti oferi tenului tau ingrijirea de care are nevoie. Fiecare dintre noi este diferita, de aceea trebuie sa tii cont de nevoile pielii tale. Astfel, ca sa obtii rezultatele dorite, rutina trebuie adaptata in functie de tipul de ten pe care il ai: normal, uscat, mixt, gras sau sensibil.

Descopera AICI mai multe detalii despre rutina adaptata fiecarui tip de ten in parte: sensibil, normal, mixt sau gras.

the vitamin box life care

Intre timp, noi iti recomandam Pachetul ingrijire ten, THE Vitamin BOX + ULTRA hydration Cream, Life Care®, potrivit pentru nevoile oricarui tip de ten.

Setul este un concept UNIC cu 3 seruri concentrate (vitamina C, coenzima Q10 si niacinamide) ce au la baza ingrediente esentiale potrivite pentru nevoile tenului tau.

In combinatie cu Crema ULTRA hidratanta, cu SPF 15 si acid hialuronic, Life Care®, vei obtine un ritual de ingrijire complet pentru ca tu sa te bucuri de un ten de invidiat, luminos si hidratat!

3. Somnul si odihna, esentiale pentru frumusetea tenului tau

Tesuturile sunt create din celule stem si folosite ca o schela pentru tesut nou care il va inlocui pe cel care a fost deteriorat de stresul oxidativ din ziua precedenta. Practic, celulele noastre se regenereaza zilnic. Cele noi le inlocuiesc pe cele deteriorate pentru a ne mentine sanatatea.

In timp ce dormim:

  • corpul nostru repara tesuturile
  • elimina deseurile metabolice acumulate pe parcursul zilei (prin procesul natural de detoxifiere)
  • repara ADN-ul care a fost afectat de stresul oxidativ (cauzat de actiunea radicalilor liberi si care provoaca aparitia multor afectiuni cronice).

Poti citi mai multe informatii despre beneficiile somnului AICI.

Pentru un somn odihnitor care iti mentine calitatea pielii iti recomandam:

somnul si calitatea pielii

Sleep&Calm cu Melatonina te ajuta sa te relaxezi, sa adormi mai repede si sa ai un somn mai linistit datorita formulei cu actiune rapida pe baza de melatonina si suc concentrat de visine. In plus, acest produs vegetarian inlatura insomnia si efectele negative ale stresului.

Life Impulse® HappyDreams ECO cu extracte BIO din fructe si plante de Schisandra, Noni, Rhodiola si Valeriana. Acesta ofera un somn linistitor, fara intreruperi, intreaga noapte si poate inlatura insomnia. 

Fructul Noni BIO, Rhodiola Bio si Valeriana au efect calmant si sedativ asupra sistemului nervos. Aceasta combinatie unica si speciala de extracte din fructe si plante BIO te scapa de stresul zilnic. In plus, iti ofera o stare de relaxare si fericire intreaga zi.

Un sfat! Evita sa mananci zahar in general, dar mai ales inainte de culcare. A doua zi pielea ta va avea mai putina elasticitate si poate aparea acneea.

Tu ce factori iei in considerare atunci cand te gandesti la sanatatea si calitatea pielii tale?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Content Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *