7 zásad, ktoré musí každý podnikateľ prijať

0
86

Či už ste na začiatku cesty alebo nie, ak chcete mať úspech, musíte sa riadiť podľa určitých dobre nastavených zásad úspechu. Vybrali sme zopár z nich, ktoré vám pomôžu rásť osobne a rozvíjať podnikanie bez veľkého úsilia. Tu je to, čo si musíte povedať, aby ste uspeli vo svete podnikania:

1. Vždy sa môžem zlepšovať!

Vždy môžete urobiť niečo pre to, aby ste boli lepší, osobne aj profesionálne. Musíte to brať tak, že každý deň, v ktorom sa prebudíte, je príležitosťou urobiť niečo lepšie: osvojiť si zdravšie návyky, zapísať sa do určitého kurzu, vykonať malé zmeny vo vašej každodennej rutine a ďaľšie iné veci. Musíte len chcieť!

2. Vytrvám, aj keď som frustrovaný!

V súčasnosti je čoraz ťažšie získať schopnosť zvládať stresové situácie. Každý z nás, ale najmä podnikatelia, sa musí naučiť, že všetko si vyžaduje čas a vytrvalosť.

Ak narazili na prekážku, musia vedieť, ako pozitívne reagovať, nájsť riešenia a vytrvať bez ohľadu na situáciu.

3. Nevyhýbam sa chybám ale učím sa z ních!

Robiť chyby je ľudské. Každá kniha, ktorá bola napísaná, každá myšlienka, nad ktorou sa myslelo, každý vynález bol výsledkom prvotných odmietnutí alebo zlyhaní.

Chyby nás poháňajú dopredu. Namiesto toho, aby ste sa báli neúspechov, pozerajte sa na ne ako na obrady potrebné na to, aby ste sa vyvýjali a naučili sa lekciu. Buďte odvážni a potom pomáhajte ostatným ľuďom vyhnúť sa rovnakým nástrahám.

4. Inšpirujú ma ľudia, ktorí uspejú!

Niekedy sa stáva, aj keď v podvedomí, že keď vidíme niekoho (najmä priateľa / člena rodiny), ktorému sa darí viac než nám, nachádzame dôvody, aby sme sa podceňovali.

Ale namiesto toho, aby sme znehodnocovali úspechy druhých alebo sa zaťažovali negatívnymi myšlienkami ohľadne seba, to čo musíme robiť je inšpirovať sa ich úspechom.

Keď niekomu sa podarí obdržať niečo čo aj vy si želáte, otázku, ktorú by ste si mali klásť nie je Prečo je lepší ako ja?, ale Ako to môžem urobiť aj ja? Akonáhle budete mať túto mentálnu zmenu, budete sa môcť jasnejšie zamerať na svoj rozvoj ako podnikateľ.

5. Môžem sa naučiť všetko, čo chcem!

Váš mozog je úžasný a má potrebné zdroje, ktoré vám pomôžu vyvíjať sa a učiť sa nové veci celý váš život. Nikdy nie je príliš neskoro stáť sa odborníkom v určitom odbore alebo venovať sa svojím vášňam.

Taktiež, aj  ako začať podnikať sa dá naučiť. Potrebujete iba správny prístup, trpezlivosť, konečný plán a predovšetkým dôveru v seba samých.

6. Môžem byť lepší vďaka úsiliu a postoju!

Spôsob, akým vnímate veci, ovplyvňuje dosiahnuté výsledky. Všetko začína vami a vaším postojom. Vy ste nástroj! Ak sa budete neustále zameriavať na to, prečo bude niečo ťažké dosiahnuť, daný cieľ sa bude javiť ako oveľa ťažšie dosiahnuteľný.

Ak sa budete sústredíť na myšlienku, prečo je cieľ možný, dosiahnutie tohto cieľa bude oveľa jednoduchšie. Po určitom čase si uvedomíte, že v mnohých prípadoch sú udalosti iba udalosťami a ich dopad na naše životy závisí výlučne od toho, ako ich vnímame.

Keď zmeníte svoje správanie a prístup, výrazne ovplyvníte výsledok akýchkoľvek prekážok, ktorým čelíte.

7. Rád sa vyzývam!

Rovnako ako naša tendencia vyhýbať sa chybám, často sa vyhýbame aj výzvam. Pretože v našom mozgu „výzva“ zvyčajne vedie k zlyhaniu.

Lenže, vyhýbať sa výzve znamená krátkodoba istota na úkor straty šancí prekonať danú výzvu. A ako podnikateľ sa musíte neustále vyvíjať, s trhom a meniacimi sa potrebami vašich klientov.

Vy aké princípy dodržujete?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, ide írd a kommentedet!
Kérjük, add meg a nevedet

44 + = 47