Idei de mic dejun pregatit de seara

Micul dejun e cea mai importanta masa a zilei, asa ca trebuie sa faci tot posibilul sa o respecti. Daca nu ai timp sau energie sa il pregatesti dimineata, cea mai buna solutie e sa o faci seara. Da, exista si variante gustoase, satioase si rapid de preparat de mic dejun, numai bune de luat direct din frigider si consumate acasa sau imediat cum ajungi la munca.

1. Iaurt grecesc cu fulgi de ovaz si fructe

Este o reteta care iti permite sa fii creativa. Ai nevoie de putin ingrediente si 5 minute din timpul tau. Ovazul este bogat in fibre care iti dau senzatia de satietate si usureaza digestia. Fructele sunt bogate in vitamine si minerale, iar iaurtul in probiotice care mentin sanatatea florei intestinale.

In locul fructelor proaspete, poti folosi nuci, seminte, fructe confiate, gem, dulceata, miere, unt de arahide.

Ai nevoie de:
  • 200 ml iaurt grecesc
  • 50 grame de fulgi de ovaz
  • 1/2 banana taiata felii
  • o mana de coacaze proaspete
Mod de preparare:

Intr-un borcan cu inchidere ermetica sau intr-o caserola amesteca iaurtul cu fulgii de ovaz. Adauga fructele si lasa la frigider peste noapte. Poti indulci amestecul cu putina miere.

2. Smoothie satios cu verdeturi

Smoothie-urile verzi sunt o sursa naturala de vitamine si minerale si o modalitate simpla prin care poti consuma verdeturi sau legume crude care isi pastreaza toate proprietatile nutritionale.

Sunt usor de digerat, intaresc sistemul imunitar, oasele si sustin sanatatea inimii.

Ai nevoie de:
  • 200 ml lapte de migdale (fara indulcitori artificiali)
  • 1/2 avocado bine copt
  • 1 morcov mediu (taiat felii)
  • zeama de la un lime
  • o mana de baby spanac
  • 1 lingura rasa de Green Smoothie Meal Balance® (contine: spanac BIO, moringa, urzica, orz verde si spirulina)
Mod de preparare:

Pune toate ingredientele in blender si mixeaza. Smoothie-ul poate fi pastrat la frigider pana a doua zi de dimineata. Daca vrei sa te inspiri, ai aici 9 RETETE delicioase de smoothie, pentru toate gusturile.

3. Toast-uri delicioase

Seara, iti poti pregati 1 sau 2 oua fierte, pe care sa le tai in 4 si sa le condimentezi cu sare dupa gust, un avocado taiat cubulete, peste care sa adaugi sare, piper si neaparat zeama de lamaie (ca sa nu oxideze peste noapte) si hummus (simplu, cu boia sau pesto verde).

Lasa cele 3 toppinguri intr-o caserola in frigider, iar de dimineata consuma-le cu cate o felie de paine integrala prajita. Le poti lua si la munca, nu e necesar sa le mananci acasa.

Ti-am facut pofta? Incearca si: briose aperitiv, batoane proteice homemade, shake-uri, budinca de chia, granola cu lapte de ovaz sau quiche.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *