Stil de viata sanatos: mananca echilibrat, fa miscare, relaxeaza-te

Stil de viata sanatos? Da, se poate. un stil de viata sanatos inseamna mai mult decat o alimentatie sanatoasa. Sunt mai multe obiceiuri si actiuni care se completeaza reciproc iar echilibrul este cuvantul cheie.

Descopera ce obiceiuri au romanii in ceea ce priveste un stil de viata sanatos (studii oferite de ISRA Center):

stil de viata sanatos

Care este trio-ul de succes pentru un stil de viata sanatos?

1. Alimentatia

Respectarea meselor zilnice si alimentatia variata sunt aspecte apreciate ca fiind importante pentru o alimentatie sanatoasa doar de 27%, respectiv 14% dintre romani.

Aproape jumatate dintre romani mentioneaza consumul de fructe si legume ca fiind in topul aspectelor care contribuie la o alimentatie sanatoasa. Aproape o treime considera ca a manca mancare gatita este baza unei alimentatii sanatoase.

Cina este pentru cei mai multi dintre romani masa care nu lipseste zilnic, 85% dintre intervievati raspunzand ca iau cina in fiecare zi. In acelasi timp, un procent important sare peste micul dejun, doar 58% dintre persoanele intervievate luand zilnic micul dejun.

2. Activitatea fizica

Sportul este de asemenea extrem de important in viata de zi cu zi si nu trebuie sa lipseasca. Nu numai ca te ajuta sa te mentii in forma, insa iti da si o stare de bine, te ajuta sa ai energie si sa te relaxezi. Si totusi,  50% dintre romani nu fac niciodata sport/miscare.

Barbatii, odata cu inaintarea in varsta practica mai putin sport. Femeile: intre 30 si 39 de ani practica mai mult sport decat cele mai tinere (sub 30 de ani), insa dupa varsta de 40 de ani procentul celor care practica sport scade din nou, reducandu-se si mai mult dupa 50 de ani.

3. Relaxarea si combaterea stresului

Si nu in ultimul rand, un rol important il are relaxarea. E bine sa-ti faci timp pentru tine in fiecare zi, indiferent de programul pe care-l ai. Nici un proiect, un termen limita, nimic nu e mai important decat… tine.

ganduri negative

Cu siguranta sunt lucruri care te fac sa zambesti, sa iti reincarci bateriile, sa iti limpezesti mintea si apoi sa fii mult mai eficient in ceea ce faci. O pauza luata la timpul potrivit poate fi secretul reusitei.

Stresul afecteaza din ce in ce mai multi oameni. Lucrurile stau in felul urmator: 61% dintre locuitorii mediului urban evalueaza propriul nivel de stres ca fiind ridicat sau foarte ridicat.

Cele mai frecvente forme de manifestare ale stresului pe care romanii le acuza sunt: starea de iritare sau nervozitate, lipsa de concentrare, oboseala (in special in cazul femeilor).

Elimina stresul cu ajutorul sportului

Cunosti senzatia dupa ce ai depus miscare fizica (fie ca e vorba de sala, alergat sau inot)? Sportul te face sa te simti mai bine fizic si psihic, sa iti imbunatatesti circulatia sangelui si sa iti oxigenezi creierul, sa te detensionezi si sa te binedispui.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *