Miscarea zilnica iti mentine sanatatea

Miscarea zilnica ar trebui sa faca parte din rutina noastra, indiferent de cat de obositi suntem sau nu. Universul acesta minunat care ti-a dezvaluit deja lucruri fascinante (culori vii si fenomene incredibile), pastrandu-si totusi misterul, este o suma uluitoare de energii, el este insasi viata.

Si, in mecanismul perfect al naturii, tu esti energie! Daca te gandesti la cat de complex este organismul tau si cate procese au loc simultan in fiecare moment, devine evident cat de importanta este miscarea pentru tine si pentru firescul creatiei.

Ai observat vreodata ce efect energizant are asupra trupului si a mintii o plimbare prelungita in parc?

Mersul pe jos este in folosul sistemului osos, al celui muscular, al circulatiei si respiratiei, iar mirosul de tei infloriti si privelistea verde si linistitoare sunt hrana pentru minte si suflet.

Specialistii o numesc „odihna activa”, ceea ce nu inseamna altceva decat a-ti folosi timpul liber pentru a te relaxa… miscandu-te.

In plus, indiferent daca alegi un mediu profesionist, exercitiile facute in intimitatea locuintei tale sau o alergare usoara pe afara, un program zilnic de exercitii poate face minuni pentru sanatatea ta.

Efectul imediat este cel de inviorare si, desigur, de fericire, pentru ca, atunci cand faci miscare, organismul tau elibereaza hormonii fericirii.

Daca faci parte dintre persoanele care au un loc de munca static, exercitiile zilnice te ajuta sa anulezi efectul negativ pe care il poate avea, pe termen lung, statul prelungit pe scaun.

Iata ce benifcii are miscare asupra mintii si trupului

1. Iti mentii greutatea sau pierzi kilogramele in plus

Miscarea stimuleaza procesele naturale ale organismului si activeaza acele functii care impiedica depunerea grasimilor. In cazuri extreme, in combinatie cu alte predispozitii ale organismului, lipsa miscarii poate conduce chiar si la obezitate.

2. Te feresti de durerile de spate

Atunci cand stai aproape 8 ore pe zi pe scaun, muschii de suport din jurul scheletului nu au posibilitatea sa se dezvolte, iar toata greutatea corpului ramane numai pe oase, inclusiv pe coloana vertebrala.

Durerile de spate sunt foarte comune si nu tin cont numai de varsta. Ele pot aparea si daca ti-ai fortat muschii cand ai facut sport. Pentru a le combate mai rapid, dar si pentru a le preveni, descopera AICI o serie de exercitii pe care le poti face acasa.

3. Reduci riscul unor boli severe

Studiile arata ca un stil de viata sedentar creste riscul aparitiei cancerului, sedentarismul contribuind la aparitia cancerului de colon, de plamani si a cancerului uterin.

4. Ai o inima mai sanatoasa

De fapt, miscarea contribuie la sanatatea intregului sistem circulator, prevenind formarea cheagurilor si aparitia inflamatiilor. Pentru a sustine sanatatea inimii, poti apela si la suplimente alimentare care imbunatatesc circulatia sangelui si ofera un suport cardiovascular natural.

5. Miscarea zilnica iti imbunatateste starea de spirit

S-a demonstrat stiintific ca simplele plimbari in parc imbunatatesc starea de spirit si te relaxeaza.

Deconectarea de la rutina zilnica si stresul care ne afecteaza din ce in ce mai des iti ofera un moment de liniste in care organismul tau se poate reface atat fizic, cat si psihic.

Fa sport in natura. Mergi la alergat, plimba-te cu bicicleta… Miscarea ajuta la eliberarea endorfinelor, hormoni care iti dau o stare de bine si te incarca cu energie pozitiva.

Te mai pot interesa si:

Cum sa ai un corp tonifiat si mereu in forma

Vrei sa te apuci de alergat? Iata cum incepi

Sportul vara – cum sa faci fata caniculei

Miscarea zilnica, pentru o minte sanatoasa intr-un corp sanatos!

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *