Obiceiuri alimentare pe care sa le eviti

Obiceiuri alimentare sanatoase = o viata sanatoasa! Ti s-a intamplat vreodata sa simti disconfort si oboseala imediat dupa o masa apetisanta? Durerile de stomac sau senzatia de „prea plin” pot sa-ti afecteze pe termen scurt starea generala. Ba chiar sa-ti distraga atentia de la lucrurile pe care ti-ai propus sa le rezolvi.

Este adevarat, fiecare metabolism are ritmul sau, dupa cum fiecare organism are anumite sensibilitati atunci cand vine vorba despre alimentatie.

Cu toate acestea, exista o serie de obiceiuri si combinatii de alimente care dauneaza organismului si pe care este bine sa le eviti, astfel incat sa te simti bine dupa fiecare masa.

Reguli si obiceiuri alimentare pentru un organism sanatos

1. Evita sa mananci fructe in timpul mesei sau imediat dupa masa

Fructele sunt alimente sanatoase si naturale, dar atunci cand le amesteci cu alte alimente care necesita mai mult timp pentru a fi digerate, fructele sunt retinute prea mult in stomac si ajung sa fermenteze.

Rezultatele pot fi foarte neplacute si includ balonare, durere de stomac si senzatie de oboseala.

In plus, fructele proaspete sunt una dintre cele mai sanatoase surse de energie, efect anulat de combinatiile cu proteine sau carbohidrati.

Specialistii recomanda sa consumi fructele cu cel putin jumatate de ora inainte de masa. Ele vor pregati tractul digestiv pentru alte alimente: apa din compozitie hidrateaza, fibrele curata, iar enzimele activeaza procesul digestiv.

Le poti consuma si dupa masa, cu conditia sa fi trecut cel putin 3 ore de la aceasta, atunci cand digestia alimentelor consumate inainte este deja incheiata.

2. Nu bea lichide in timpul mesei

Apa si celelalte lichide au nevoie de 10 pana la 30 de minute pentru a trece prin stomac.

Orice lichid care ajunge in stomac dilueaza sucul gastric, reducand enzimele care se ocupa de digestia grasimilor, carbohidratilor si a proteinelor. Ca urmare, organismul tau risipeste mai multa energie pe o digestie prelungita.

3. Evita combinatia carne – amidon

Ajunse in stomac in acelasi timp, proteinele din carne si carbohidratii din paine sau cartofi isi anuleaza reciproc efectele pozitive. Mai mult decat atat, senzatia de balonare care intervine poate fi cu adevarat suparatoare.

4. Mananca dulciuri la inceputul mesei

Cercetatorul James Gardiner spune ca dulciurile ne pot ajuta sa slabim daca alegem sa le consumam la inceputul unei mese. In acest caz, creierul nostru va primi suficienta glucoza si nu vom mai fi tentati sa mancam mai mult decât e nevoie.
In caz contrar, daca mancam dulciuri in timpul mesei, creierul va avea nevoie de timp sa inregistreze ca are suficienta glucoza si ne va determina sa mancam mai mult.

Sfatul nostru pentru obiceiuri alimentare sanatoase

obiceiuri sanatoase smoothie

Uneori poate fi dificil sa gasesti o varianta hranitoare pentru mesele tale, din pricina lipsei de timp sau a optiunilor pe care le ai la indemana.

Tocmai de aceea, iti recomandam smoothie-urile vegane Meal Balance:

  • vitaminizare (un amestec verde 100% natural, din spanac BIO, moringa, urzica, orz verde si spirulina)
  • energizare (o combinatie UNICA, 100% naturala de proteina de canepa BIO, proteina de orez, cocos si cacao)
  • detoxifiere (un mix 100% natural, un amestec UNIC de turmeric BIO, tarate de psyllium, semine de in, inulina, chimen, coriandru si ghimbir).

Alege alimentatia sanatoasa si bucura-te de o energie de neoprit!

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *